Fotbal international

Contra a schimbat doctorul de la națională! Cine este noul medic al ”tricolorilor”

17.05.2018 | 17:02
Contra a schimbat doctorul de la națională! Cine este noul medic al ”tricolorilor”
Cosmin Contra a decis schimbarea medicului Laurențiu Oproiu de la echipa națională, în locul lui fiind adus Claudiu Stamatescu

Selecționerul reprezentativei României, Cosmin Contra, a schimbat doctorul de la echipa națională, renunțând la medicul Laurențiu Oproiu, care se afla în funcție de doi ani. Noul coordonator al stafului medical este Claudiu Stamatescu, care în paralel va rămâne și la formația CS Universitatea Craiova.

Claudiu Stamatescu, în vârstă de 48 de ani, s-a întors în Bănie în 2015, după ce a lucrat trei ani la Petrolul Ploiești, acolo unde s-a câştigat şi Cupa României, în 2013. Medicul formației CS Universitatea Craiova a mai activat la Extensiv Craiova (1998-2001), Al Ain (2001-2002), Al Ittihad (2005-2006), ALRO Slatina (2011-2012) și Petrolul Ploiești (2012-2015).

Contra a mai lucrat cu doctorul Stamatescu la Petrolul

Selecționerul Cosmin Contra și doctorul Claudiu Stamatescu au mai lucrat împreună la Petrolul Ploiești. Cei doi vor reîncepe colaborarea cu ocazia meciurilor amicale pe care naționala României le va disputa în această vară: cu Chile în 31 mai la Graz și cu Finlanda la 5 iunie pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Înainte să vină la echipa naţională, Laurențiu Oproiu lucrase șase ani la Unirea Urziceni şi la Steaua București, iar din 2011 s-a specializat în Anglia, unde a lucrat în domeniul ortopedie-traumatologie. Şi el a continuat să activeze în Marea Britanie în paralel cu activitatea de la loturile naţionale. Pentru aceste două partide, staff-ul echipei naționale condus de Cosmin Contra a anunțat un lot preliminar format din 28 de jucători.

România ar fi putut juca un meci împotriva Argentinei lui Leo Messi la Buenos Aires, dar Cosmin Contra a refuzat întâlnirea. Secundul Adrian Mihalcea a explicat decizia selecționerului: ”Este corect, am avut o propunere din partea Argentinei de a disputa un amical , dar am refuzat pentru că nu cred că ne ajuta foarte mult. Era o deplasare scurtă, în două zile trebuia să și jucăm, plus că erau probleme și cu procurarea biletelor de avion pe această rută. Apoi, trebuia să revenim în Europa pentru a juca un alt meci… ne-ar fi dat peste cap. Am încercat să găsim acolo un alt adversar, nu am reușit, așa că, până la urmă, am refuzat! Poate, pe viitor, ne vom mai întâlni cu astfel de ocazii”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri