Fotbal international

Ce nu avea voie să spună niciodată Cosmin Contra după meciul naţionalei: “Nu e problema mea!”

Autor: Claudiu Surmei | 22.11.2018 | 14:14
Contra explică de ce l-a înlocuit pe Keșeru cu Băluță

Cosmin Contra l-a contrazis pe Cristian Manea, care a spus că nu știa că România trebuie să învingă la 2 goluri diferență pentru a nu pica în urna a 4-a la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Selecționerul a declarat că Manea nu a fost atent la indicațiile sale și a explicat de ce l-a înlocuit pe Keșeru cu Băluță în finalul meciului cu Muntenegru.

“Au fost discuții inclusiv la pauza meciului. S-a vorbit de asta și la pauză, dar dacă unii jucători nu sunt atenți la discuții, nu e problema mea. Am cerut să câștigăm la mai mult de un gol diferență. Am dominat, am avut ocazii în a doua repriză, chiar dacă fizic am căzut un pic. Faptul că nu am marcat al doilea gol este doar ghinion, nimic altceva. Îi destabilizați pe jucători cu ceeea ce încercați să faceți în momentul de față. Întrebați ceilalți jucători dacă știau că trebuie să mai dăm gol”, a declarat Cosmin Contra.

Selecționerul a trimis săgeți și către Cristian Manea, jucătorul care a spus după meci că nu avea habar că România are nevoie de victorie la cel puțin 2 goluri. “De ce credeți că nu s-a înțeles acest lucru? Ce să le fac dacă nu au fost atenți? Să nu îi mai chem la națională? Întrebați-i pe Stanciu, Keșeru, pe ceilalți care au fost atenți. Mesajul lapauză a fost să fim atenți și să mai marcăm un gol. Ce făcea Manea dacă știa? urca în minutul 72 și dădea gol cu capul?”, a adăugat Contra.

Contra explică de ce l-a înlocuit pe Keșeru cu Băluță

“L-am văzut pe Keșeru că nu mai ajunge în fața porții, l-am întrebat, mi-a arătat să îl las 5 minute să îmi aducă prospețime, am văzut că nu mai poate și l-am pus pe Stanciu acolo. Am jucat cu două vârfuri și Țucudean mi-a zis să-l schimb. Pe cine să-l bag în locul lui Keșeru? Hagi era singurul jucător pe care îl aveam. Voiați să termin cu Hagi? Cicâldău în atac? Mitriță e accidentat. Răzvan Marin s-a accidentat la București”, a spus COntra

Selecționerul a explicat și care au motivele pentru care România nu a câștigat grupa din Liga națiunilor. “A fost o grupă de 3 care ne-a dezavanajat. Sunt multe aspecte. Și ce dacă am căzut în urna 4? Am făcut tot posibilul să câștig această grupă. Nu am reușit pentru că Serbia a avut o victorie în plus cu Muntenegru. Mesajul meu a fost la fiecare meci că trebuie să câștigăm indiferent de adversar. La meciul cu Muntenegru nu am fost inspirați acasă, am jucat fără spectatori primul meci, care era important. Am făcut campanie, jucătorii au dat mesaje, conducătorii, toată lumea a făcut campanie pentru spectatorul român, să nu mai fim suspendați, dar degeaba.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!