Fotbal intern

Contra, invitat special la Radio Marca. Le-a dezvăluit spaniolilor care este marele avantaj al unui selecționer

10.05.2019 | 22:31
Contra invitat special la Radio Marca Lea dezvaluit spaniolilor care este marele avantaj al unui selectioner

Cosmin Contra se află în această perioadă la Madrid, acolo unde familia sa este stabilită. Selecționerul României urmărește cu atenție turneul de tenis de la Madrid, fiind surprins recent încurajând-o pe Simona Halep după un meci. 

Contra, invitat special la Radio Marca

Spaniolii de la Radio Marca au profitat de ocazie și l-au invitat pe Contra la o emisiune. Acesta le-a dezvăluit marele avantaj pe care un selecționer îl are: șansa de a discuta cu o mulțime de alți tehnicieni. De altfel, Contra a asistat în acest sezon la antrenamentele lui AC Milan și cele ale lui Napoli, unde pe banca tehnică se află Gennaro Gattuso, respectiv Carlo Ancelotti.

„Am învățat multe lucruri de când sunt selecționer. Am avut ocazia să vorbesc cu mulți antrenori ai echipelor unde evoluează jucătorii români. E o experiență foarte bună” – le-a spus Contra celor de la Radio Marca.

Contra va fi din nou în tribune și la finala pe care Simona Halep o va disputa sâmbătă la Madrid. Va fi cea de-a patra finală a Simonei la acest turneu, iar de două ori sportiva noastră a reușit să câștige trofeul.

Vacanța lui Contra va lua sfârșit în curând. Pe 7 și 10 iunie, România dispută două meciuri extrem de importante în preliminariile EURO 2020, cu Norvegia și cu Malta. Suntem obligați să obținem un rezultat pozitiv cu Norvegia, după ce am pierdut jocul din Suedia.

Cu Norvegia și cu Suedia se luptă România pentru locul 2 înr-o grupă care, cel mai probabil, va fi câștigată de Spania. Tricolorii au nevoie de o clasare pe unul dintre primele două locuri din grupă, după ce nu au reușit să-și câștige grupa de Liga Națiunilor.

România va găzdui împreună cu Olanda o grupă la EURO 2020, dar și un meci din faza optimilor de finală. România a fost prezentă recent la EURO 2008 și EURO 2016.