Contra, lăudat şi după un 0-3. "A avut curaj să bage toţi jucătorii". Pe cine a "uitat" Mutu

Cosmin Contra, Adrian Mutu, FRF, Olanda

Directorul sportiv al FRF, Adrian Mutu, l-a lăudat pe selecţionerul Cosmin Contra şi după 0-3 cu Olanda. "Briliantul" a făcut, însă, o gafă...

Relaţia dintre foştii oficiali ai lui Dinamo, Mutu - Contra, nu poate fi zdruncinată nici măcar de un 0-3 cu Olanda, "Briliantul chiar lăudu-l pe selecţioner pentru curajul pe care l-a avut să introducă în teren toţi jucătorii convocaţi. Mutu a uitat de tinerii Craiovei, dar nu mai contează, mai importante erau laudele la adresa lui "Guriţă...
 
"Victoria e clară. Da, Olanda a fost mai bună, dar diferenţa nu e aşa mare. Acum ştim de unde trebuie să plecăm. Cosmin a avut curaj să bage toţi jucătorii, ceea ce nu au facut alţii. A încercat să lucreze cu toţi jucătorii convocaţi. Nu ştiu dacă şi alţii au mai făcut asta. Nu vreau să intru în polemici. Suntem pe un drum bun.  Viitorul sună bine. România e o echipă la un nivel mediu. Vrem să facem reconstrucţie, cu cât mai mulţi jucători tineri. Vrem să dăm o ambiţie de a juca sub tricolor. E un proces lung. Cosmin va face schimbări mari şi vrea să aducă tot mai mulţi tineri", a declarat directorul sportiv al FRF.
 
Contra nu i-a folosit niciun minut pe Băluţă şi Bancu
 
Adrian Mutu consideră chiar că această înfrângere usturătoare este un duş binevenit. "Calificarea la EURO e obiectivul nostru. Pentru a ajunge la 2020, avem nevoie de o echipă. Că să avem echipă, trebuie să trecem şi prin aceste înfrângeri. Să vedem unde suntem. E un duş rece binevenit. Avem mult de muncit şi mult de tras.  Trebuie să învăţăm din acest meci şi să începem reconstrucţia naţionalei", a spus Mutu la Pro X.
 
Managerul sportiv al FRF a "uitat" totuşi să amintească de Bancu şi Băluţă, "uitaţi" la rândul lor pe bancă de Contra, doi dintre cei mai în formă jucători din Liga 1 Betano. Este şi motivul pentru care Gică Popescu l-a criticat vehement pe Contra după "dubla" cu Turcia şi Olanda.