Sport

EXCLUSIV / Contra a acceptat! Este noul selecţioner al României!

UPDATE 17 septembrie 15:10. Cosmin Contra, noul selecţioner! FANATIK.RO a aflat că Răzvan Burleanu şi Cosmin Contra au bătut palma. Antrenorul a acceptat să plece de la Dinamo pentru a prelua...
19.09.2017 | 00:01
EXCLUSIV  Contra a acceptat Este noul selectioner al Romaniei

UPDATE 17 septembrie 15:10. Cosmin Contra, noul selecţioner! FANATIK.RO a aflat că Răzvan Burleanu şi Cosmin Contra au bătut palma. Antrenorul a acceptat să plece de la Dinamo pentru a prelua naţionala României! Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi
Contra noul selecţioner! Cum au decurs negocierile

UPDATE 17 septembrie 14:50. Cosmin Contra şi Răzvan Burleanu se află în aceste momente în discuţii pentru postul de selecţioner al României. Antrenorul lui Dinamo negociază cu preşedintele Burleanu la sediul FRF. Rămâi pe www.fanatik.ro pentru a afla primul dacă naţionala are un nou antrenor de azi!

Tratativele se poartă într-o discreţie totală. Oamenii de ordine de la federaţie au fost instruiţi să ţină departe presa, în timp ce Burleanu, Contra şi restul celor care participă la discuţii au intrat prin spate în sediul de lângă Arena Naţională.

21684689_1471601759542332_1449736206_o


UPDATE / Aşa cum a anunţat Fanatik.ro, Cosmin Contra şi Răzvan Burleanu se vor întâlni duminică pentru a discuta preluarea echipei naţionale a României. Antrenorul lui Dinamo este din ce în ce mai aproape de părăsi formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Andrei Vochin, consilier al preşedintelui FRF, a declarat că tehnicianul de 41 de ani va discuta duminică termenii semnării contractului cu naţionala României. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

“Duminică va avea loc o discuţie între preşedintele FRF şi Cosmin Contra în legătură cu postul de selecţioner. Prima dată a fost contactat clubul, s-au afirmat intenţiile Federaţiei de a lucra cu Contra, iar Dinamo şi-a dat acordul, dar a pus şi o anumită clauză”, a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

UPDATE. 16 septembrie. Fanatik.ro a aflat culisele negocierilor dintre Contra şi FRF. Astfel, având pe cap meciul important cu CS U Craiova din Liga 1 Betano, “Guriţă” a cerut ca întâlnirea decisivă cu preşedintele Răzvan Burleanu să aibă loc duminică! Conform informaţiilor obţinute, antrenorul şi şeful federaţiei vor discuta în detaliu termenii contractului: cine va plăti clauza de reziliere a contractului cu Dinamo, pe ce durata va fi semnată înţelegerea, ce oameni va putea aduce Contra cu el, în faţa cui va răspunde (Comisia Tehnică sau Comitetul Executiv) şi, nu în ultimul rând, salariul pe care îl va primi din postura de selecţioner. Dacă toate aceste 5 puncte vor fi rezolvate, actualul antrenor al lui Dinamo va prelua banca naţionalei României.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE. După întâlnirea dintre Ionuţ Negoiţă, patronul lui FC Dinamo Bucureşti, şi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, în ceea ce priveşte viitorul lui Cosmin Contra, cei doi au stabilit să aştepte să treacă meciul pe care “câinii” îl vor disputa pe terenul lui CS Universitatea Craiova, iar duminică este aşteptat un anunţ final în ceea ce priveşte plecarea lui “Guriţă” la naţionala României. Astfel, în măsura în care cele două părţi vor ajunge la un acord, numirea oficială a lui Cosmin Contra pe banca echipei naţionale a României va avea loc vineri, în cadrul Comitetului Executiv.

Mai mult, oficialii lui Dinamo au cerut ca, în cazul în care Contra o să plece la echipa naţională a României, antrenorul să fie lăsat în “Ştefan cel Mare” şi la derby-ul cu Steaua, de pe Arena Naţională, care va avea loc pe 24 septembrie.

UPDATE / Cosmin Contra este din ce în ce mai aproape de a prelua echipa naţională a României. Conform gsp.ro, Ionuţ Negoiţă, patronul lui Dinamo, se întâlneşte vineri cu Răzvan Burleanu pentru a discuta termenii plecării lui Contra de la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. În orele următoare ar putea apărea mai multe detalii despre mutarea antrenorului de 41 de ani. 

Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a dezvăluit faptul că a avut o întâlnire cu Andrei Vochin, consilierul preşedintelul FRF, şi cu Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice FRF, pe tema preluării funcţiei de selecţioner. “M-am întâlnit cu Stoichiţă şi Vochin. Nu am stabilit nimic, a fost un prim contact. M-au întrebat dacă aş fi dispus să preiau naţionala şi alte 2-3 lucruri. Nu s-a discutat nimic despre contract. Nici 15 minute nu am stat”, a afirmat Contra.

Tehnicianul “câinilor” e mândru că se află printre cei vizaţi să preia naţionala României. “Am înţeles că s-a vorbit şi cu Rednic şi cu alţi antrenori. E normal ce fac cei de la FRF. Sunt în contact cu mai mulţi selecţioneri. Sunt fericit că mă aflu printre candidaţi. Cei de la FRF au vrut să vadă punctul meu de vedere. Mai departe, ei iau această decizie”, a mai spus Cosmin Contra.

Contra, replică dură pentru Ion Crăciunescu

Acesta a avut şi o replică pentru Ion Crăciunescu, care a spus că antrenorul dinamovist şi Andrei Vochin s-au întâlnit constant în ultima perioadă. Antrenorul “alb-roşilor” a negat vehement, afirmând că în ultimul timp s-a gândit doar la Dinamo şi nu la naţională.

“Crăciunescu a vorbit fără probe. Aceste declaraţii îmi fac mult rău. Vorbele acestea trebuie spuse cu mult calm şi cu probe. Imaginea mea poate avea de suferit. Lumea poate crede că Dinamo a avut rezultate slabe în ultima vreme pentru că eu am fost cu gândul la naţională. Nu este adevărat. Eu mă gândesc doar la Dinamo”, a adăugat Contra.