Contra, noul selecţioner al României?! Când ar putea fi numit oficial. "Ar fi o onoare pentru Dinamo"

Dinamo, Romania, Cosmin Contra, echipa naţională

Cosmin Contra este la un pas de a deveni noul selecţioner al echipei naţionale a României! Tehnicianul lui FC Dinamo Bucureşti va părăsi "haita" pentru a-i antrena pe "tricolori", urmând să aibă ca obietiv calificarea la EURO 2020. Urmează ca anunţul să fie făcut oficial până la finalul acestei săptămâni.

Tehnicianul şi-a reglat lucrurile la Dinamo încă de când şi-a semnat contractul! "Guriţă" şi-a stipulat nişte clauze prin care se poate despărţi fără probleme de "câini". "Eu am nişte clauze în contract, puse foarte bine. Am vrut să mă asigur că lucrurile vor fi ok. Am în contract că Dinamo trebuie să realizeze anumite chestii, cu date bine stabilite. Dacă nu se vor realiza, eu pot să plec. În funcţie de asta, voi vedea dacă voi continua sau nu", spunea antrenorul în urmă cu două săptămâni. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

"Sunt acasă, urmăresc ultimul meci al Craiovei şi pregătesc viitorul meci al lui Dinamo. Sunt antrenorul lui Dinamo şi îmi văd în continuare de treabă. Nu am avut nicio discuţie cu nimeni pentru postul de selecţioner până în acest moment", a declarat Cosmin Contra pentru GSP.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Ce zice Mutu

Adrian Mutu a vorbit despre posibilitatea ca antrenorul pe care chiar el l-a adus la Dinamo să plece la naţională. Directorul clubului din Ştefan cel mare spunea că acesta ar merita să-i antreneze pe "tricolori": "Da, da… nu e rău. Ar fi o onoare pentru Dinamo să dea un antrenor la naţională. Guriţă e un antrenor foarte bun şi ar merita. Nu mi-ar conveni pentru că mi-l doresc la Dinamo, dar nici  Nu ştiu cine ar putea să vină în acest moment după Daum, dar probabil cei de la Federaţia Română de Fotbal o să gândească bine acest lucru. Eu cred că echipa naţională nu se refuză niciodată, indiferent la ce echipă eşti în acel moment, excludem antrenorii care sunt în străinătate şi câştigă foarte mult. O să vedem. Eu cred că echipa trebuie să ajungă pe mâna unui antrenor tânăr, cu foame de rezultate, cu alt spirit, cu altă dorinţă. Eu aşa văd lucrurile. Acum rămâne de văzut”, a spus Adi Mutu, după ce Comisia Tehnică a decis să-l demită pe Christoph Daum.

Cine îl poate înlocui la Dinamo

Odată cu plecarea lui Cosmin la naţionala României, Dinamo va rămâne fără tehnician. Claudiu Niculescu şi Vasile Miriuţă, doi dinamovişti recunsocuţi, ar putea veni să antreneze formaţia din Ştefan cel Mare. "Claudiu Niculescu nu e rău", a spus Mutu despre posibilitatea ca fostul atacant, supranumit "Clau-gol", care o antrenează pe FC Voluntari acum, să vină tehnician în "haită".

"Variantele sunt Dan Petrescu, Cosmin Contra, Ioan Andone, Mircea Rednic, Walter Zenga. Au fost 10-12 nume votate în Comisia Tehnică, antrenori care au avut rezultate în România sau în străinătate. S-a mers pe prima variantă. Preşedintele s-a întâlnit ieri cu Dan Petrescu, au discutat. El are contract. A rămas ca Dan Petrescu să dea un răspuns cât mai curând. Acum urmează rezilierea contractului domnului Daum. Ori în această seară, ori mâine de dimineaţă, preşedintele FRF se va întâlnit cu domnul Daum pentru a negocia rezilierea. El mai are contract până în decembrie" (Andrei Vochin, consilier FRF)

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775