Contra a explodat: “Cum să mai gestionez situaţia?”

Cosmin Contra spune că Primăria locală nu a plătit clubului banii pentru îndeplinirea obiectivului din precedentul sezon, dar, pe de altă parte, recunoaşte că bonusurile pentru cîştigarea...
19.08.2013 | 19:53
Contra a explodat Cum sa mai gestionez situatia

Cosmin Contra spune că Primăria locală nu a plătit clubului banii pentru îndeplinirea obiectivului din precedentul sezon, dar, pe de altă parte, recunoaşte că bonusurile pentru cîştigarea Cupei au fost achitate .

Primăria are nişte restanţe la club. Vorbim despre prima de campionat, pentru îndeplinirea obiectivului – clasarea pe un loc de cupe europene. Nici pînă acum nu ne-au fost achitaţi aceşti bani“, a declarat antrenorul ploieştenilor la sport.ro.

Cosmin Contra a mai spus că nu se teme de înfruntarea cu Swansea, din play-off-ul din Liga Europa, şi că a analizat sistemul de joc folosit de Laudrup, tehnicianul galezilor.

“Îl cunosc bine pe Laudrup. Echipele sale caută să menţină posesia, fac un pressing agresiv. Sincer, nu am fost să îi urmăresc pe viu, însă i-am studiat atent pe casetă, la meciurile cu Malmo şi United. Nici noi, nici ei nu traversăm un moment prea bun. Speră că nu vom mai rata la fel de mult precum în partidele din Liga 1. În Europa, dacă ai trei ocazii şi nu marchezi, nu ai cum să faci performanţă”, a declarat Contra la sport.ro.

Contra a dezvăluit unele detalii şi despre planurile de viitor. “Vom mai cumpăra doi-trei jucători doar dacă ajungem în grupele Ligii Europa. O să avem nevoie în această situaţie. Am vorbit cu Ancelotti şi în viitorul apropiat mă voi duce să urmăresc antrenamentele lui Real Madrid timp de o săptămînă. Mai am multe lucruri de învăţat“, a competat tehicianul “lupilor”.

Căpitanii au mers la primar

Jucătorii cei mai reprezentativi ai Petrolului – Geraldo, Mustivar şi Hamza -, jucătorii care poartă banderola de căpitan la echipa “lupilor”, au mers astăzi la primarul Iulian Bădescu să discute despre drepturile financiare neonorate.

Cosmin Contra a răbufnit într-o declaraţie acordată celor de la telegrama.ro. “Am avut o întrevedere cu primarul oraşului şi nu ne putem declara mulţumiţi de cele două termene fixate, decembrie 2013 şi iunie 2014! Este vorba despre nişte bani pe care i-am avut promişi în anul competiţional 2012-2013 şi, iată, se spune că ne-ar intra în conturi după un an! Este incorect, deja băieţii nu se gîndesc decît la o eventuală ţeapă din partea celor care au girat premierea! Mai ales că, au înţeles şi din discuţii, nu Petrolul este tema prioritară în ecuaţia banilor urbei!”, a spus “Guriţă”.

“Cum să mai gestionez situaţia? Cred că nu va mai fi vorba despre linişte la echipă chit că eu nu-mi doresc asta! Petrolul reprezintă oraşul Ploieşti şi judeţul Prahova, ne place să ne fălim cu asta, ne place aventura europeană şi perspective grupelor Europa League, dar şi a unui alt an de excepţie, însă cînd trebuie să ne ţinem de cuvînt nu o facem! Sîntem neînvinşi de 23 sau 24 de etape, fapt rarisim, şi continuăm cu bătaia de joc! Din acest moment, eu nu mai pot să gestionez foarte exact situaţia! Ar fi trebuit să fie la întîlnire şi Laurenţiu Marinescu, dar a rămas să facă o recuperare necesară”, a continuat Contra.