Fotbal intern

Contra poate să o îngroape definitiv pe Dinamo! Datoriile clubului ar putea crește enorm în următoarele zile! Exclusiv

24.02.2021 | 12:09
Contra poate să o îngroape definitiv pe Dinamo! Datoriile clubului ar putea crește enorm în următoarele zile! Exclusiv
Cosmin Contra a fost acuzat de DDB că este unul dintre oamenii care au provocat dezastrul, pentru că ar fi garantat pentru spanioli. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

DDB nu mai are prea mult timp la dispoziție pentru a strânge fondurile necesare pentru primirea licenței. În plus, noi datorii ar putea să apară în următoarele săptămâni. Inclusiv către Cosmin Contra, cel care a antrenat echipa între august și decembrie 2020.

Sunt șanse mari ca Dinamo să piardă aceste procese. Sunt sume din al doilea semestru din 2020, astfel că vor conta pentru licența pe care roș-albii încearcă să o ia în această primăvară.

Sunt aproape 100.000 de euro de achitat către foști angajați. Ar putea fi lovitura decisivă pentru DDB, care oricum are greutăți în obținerea sumelor necesare pentru a achita datoriile actuale.

ADVERTISEMENT

Dinamo are în acest moment datorii de 863.000 de euro de achitat pentru licență. Dar suma ar putea crește

“Data limită până la care trebuie să adunăm suma necesară: 26 martie 2021. ( până pe 31 martie plăţile trebuie deja efectuate). Suma pe care trebuie să o strângem e asta: 863.000 de Euro. Cifră finală, furnizată de contabilitatea clubului astăzi (n.r. – duminică, 21 februarie)!

Am pornit de la 1.200.000 €. Echipa DDB a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a reduce suma cât mai drastic. Fiecare bănuţ care a plecat din conturile DDB către Dinamo a fost folosit în acest sens, fiecare pas în negocierile cu jucătorii a fost calculat la fel, fiecare minut din discuţiile cu foşti angajaţi a fost un alt efort de a reduce pe cât posibil povara”.

ADVERTISEMENT

În realitate, DDB ar putea avea ceva mai mult timp la dispoziție pentru a ține echipa în Liga 1. Termenul de 26 martie a fost fixat pentru că fanii speră ca Dinamo să ajungă și în cupele europene. 31 martie este data până la care trebuie să depună dosarul de licențiere echipele care vor participa în Europa în sezonul viitor.

DDB vrea să plătească datoriile până la finalul lui martie, astfel încât Dinamo să poată să joace în cupele europene

Dinamo este calificată în sferturile de finală ale Cupei României și va juca împotriva celor de la Dunărea Călărași, echipă de Liga 2, pentru semifinale. Drumul spre Europa a devenit cât se poate de accesibil pentru “câini”, care vor să profite.

ADVERTISEMENT

Dar DDB nu va reuși să rezolve acordarea licenței până la 31 martie, Dinamo va pierde orice șansă de a merge în cupele europene. Chiar și dacă va câștiga Cupa. Dar lupta va continua. Va mai fi încă o lună, până pe 30 aprilie, în care roș-albii pot lua licența pentru a continua în Liga 1.

DDB încearcă să scape de datorii, dar fondurile nu sunt chiar generoase. Iar forma foarte slabă pe care o traversează Dinamo îi descurajează pe posibilii donatori. În plus, clubul este în permanență lovit de noi datorii.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și Javi Reyes, procese pe rol cu Dinamo la comisiile FRF. Și alți foști angajați cer recuperarea restanțelor

Cosmin Contra și Javi Reyes, fostul preparator fizic al lui Dinamo, sunt printre cei care au apelat la comisiile FRF să își recupereze banii. Un termen a fost chiar marți, când s-a decis amânare. Dar rămân șanse mari ca fostul antrenor și colaboratorul său să obțină o decizie favorabilă în următoarele săptămâni.

În aceeași situație sunt și alți foști angajați ai lui Dinamo, de la prima și a doua echipă. Este vorba despre datorii din al doilea semestru din 2020, ceea ce ar însemna că vor conta chiar pentru licența care se acordă în primăvara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra ar fi putut cere valoarea întregului contract, aproximativ 600.000 de euro. În primă fază a cerut doar 100.000 de euro, salariul pe cele patru luni petrecute în Ștefan cel Mare, între august și decembrie 2020. După o discuție cu DDB a acceptat să primească doar jumătate din sumă. Dar a refuzat să semneze pentru noi termene de plată. Ceea ce ar fi luat presiunea de pe conducerea DDB pentru actualul dosar de licențiere.

Datoriile din dosarele care sunt în prezent pe rol la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor sunt însă de aproape 100.000 de euro. Dacă se vor da decizii până la 31 martie, acestea se vor adăuga la problemele deja existente la DDB. Iar salvarea clubului pare din ce în ce mai greu de realizat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri