Fotbal international

Contra a fost prezentat la Alcorcon. Va avea ”secund” de la Real Madrid!

UPDATE 21.50/ Cosmin Contra s-a declarat mulţumit de faptul că a semnat cu Alcorcon, mai ales că era conştient că nu o să ajungă selecţionerul echipei naţionale:...
Contra a fost prezentat la Alcorcon Va avea secund de la Real Madrid

UPDATE 21.50/ Cosmin Contra s-a declarat mulţumit de faptul că a semnat cu Alcorcon, mai ales că era conştient că nu o să ajungă selecţionerul echipei naţionale:

“M-am liniştit, mai ales că e un club de lîngă Madrid, de lîngă casa mea. E un club mic, dar care face lucruri bune de 4 ani de zile. Aveam o ofertă şi din Turcia, din prima ligă, dar pînă la urmă am ales să rămîn acasă şi să încep un proiect interesant. La anul, Segunda va fi foarte interesantă. Obiectivul meu e salvarea de la retrogradare. De 3 ani de zile cochetează cu poziţiile din faţă şi au un proiect foarte interesant. Au un patron belgian care mai are vreo 3-4 echipe şi îşi doreşte promovarea. La anul nu va fi uşor, pentru că sînt foarte multe echipe cu mare tradiţie. Eu cunosc foarte bine aici prima şi a doua divizie şi voi face tot posibilul ca Alcorcon să fie în faţă şi să se lupte la promovare.”

Nu am aşteptat un semn de la Federaţie. Am plecat din Franţa şi am venit la Madrid, am stat o zi întreagă la discuţii cu conducerea. Am semnat contractul imediat, după care m-am întors în Franţa, la Euro. Eu am cerut ca prezentarea să fie după ultimul meci al echipei naţionale la Campionatul European, să am timp să mă pregătesc şi să definitivez staff-ul tehnic. Nu aveam preparator fizic şi antrenor cu portarii şi a durat ceva să îi găsesc. Secundul şi preparatorul fizic sînt oameni din Spania, au lucrat mult timp la Real Madrid şi am un staff bun.”

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 23.06.2016. Cosmin Contra a fost prezentat în mod oficial la Alcorcon, echipă din liga a doua a Spaniei. ”Astăzi este o zi specială. Sîntem foarte încăntaţi de Cosmin Contra. Echipa a crescut o dată cu venirea lui”, a declarat Ignacio Legido, preşedintele clubului.

”Îi mulţumesc preşedintelui pentru încrederea acordată. Am venit la un club care se descurcă foarte bine din multe puncte de vedere şi care vrea să facă un pas important spre elita fotbalului spaniol. Mai întii, vrem să obţinem 50 de puncte şi, astfel, să terminăm în vîrful clasamentului. Nu voi renunţa la nimic pentru a-mi atinge ţelul. Sunt ambiţios şi cu muncă şi dorinţă putem ajunge sus”, a declarat Cosmin Contra la conferinţa de presă. ”Guriţă” îl va avea secund pe Nebojsa Milicic, fost antrenor al echipei ”Infantil B”, din cadrul clubului Real Madrid.

asd

Cosmin Contra se întoarce în Spania după ce s-a despărţit în anul 2015 de gruparea Guangzhou R&F. “Guriţă” a ajuns la un acord cu echipa Alcorcon din Segunda Division.

Alcorcon a încheiat pe locul 7, fiind la un pas de play-off-ul pentru promovare. Va avea sub comandă şi un român, Răzvan Ochiroşii.

Contra a mai antrenat în carieră la Poli Timişoara, Fuenlabrada, Petrolul, Getafe şi Guangzhou R&F.