FRF confirmă FANATIK.RO. Ionuţ Badea e out de la echipa naţională!

FRF, Cosmin Contra, Ionuţ Badea, echipa naţională

UPDATE / Federaţia Română de Fotbal a confirmat FANATIK.RO. Ionuţ Badea nu va rămâne în staff-ul echipei naţionale a României după venirea lui Cosmin Contra. Anunţul încetării colaborării cu antrenorul secund al lui Christoph Daum s-a făcut pe site-ul oficial al FRF. Noul selecţioner al tricolorilor se va baza la naţională pe Jerry Gane şi pe preparatorul fizic Javi Reyes. Staff-ul lui Cosmin Contra s-ar putea întregi cu Adrian Mihalcea şi Leo Toader, cel din urmă fiind antrenor cu portarii.

"După ce colaborarea lui Christoph Daum cu Federaţia Română de Fotbal a ajuns la final, preşedintele Răzvan Burleanu a avut astăzi o discuţie şi cu Ionuţ Badea, antrenor secund al fostului selecţioner al primei reprezentative. În urma acestei întâlniri, Ionuţ Badea şi Federaţia Română de Fotbal au convenit asupra încheierii colaborării începând cu data de 21 septembrie 2017. Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte pentru munca depusă pe banca echipei naţionale de fotbal a României şi îi doreşte mult succes în activitatea viitoare!", se arată în comunicatul postat pe site-ul frf.ro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cosmin Contra şi-a conturat stafful care îl va ajuta în munca la echipa naţională. Aşa cum era de aşteptat, secund îi va fi Ionel Gane, fostul său "număr 2" de la Dinamo. În ceea ce priveşte numele celui de-al doilea secund, acesta reprezintă o surpriză, Este vorba de Adrian Mihalcea, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi şi omul pe care a tot încercat să-l aducă în "Şoseaua Ştefan cel Mare"! Iar surpriza este că Ionuţ Badea nu va mai fi păstrat în staff!

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Mihalcea a fost prima opţiune a lui Contra pentru a-i fi antrenor secund la Dinamo, însă atunci s-a opus Ionuţ Negoiţă. Motivul este unul mai vechi: Mihalcea a fost antrenor la echipa a doua a clubului Dinamo în perioada 2014-2015 şi l-a atacat violent pe Negoiţă la finalul contractului pentru faptul că nu şi-a primit o parte din bani. Când era vorba să plece de la Dinamo pentru că nu voia să-şi prelungească înţelegerea, Contra i-a transmis lui Negoiţă că Mihalcea e cea mai bună soluţie pentru înlocuirea lui ca antrenor principal la Dinamo!

Ionuţ Badea nu va lucra cu Cosmin Contra la naţională

Contra va lua cu el la echipa naţională şi preparatorul fizic alături de care a lucrat la Dinamo, Javi Reyes. Spaniolul a fost adus special de Contra pentru a lucra cu el în "Ştefan cel Mare" şi are un cv impresionant, lucrând la formaţii din La Liga, cum ar fi Athletic Bilbao, Deportivo La Coruna sau Granada. Marea surpriză este reprezentată însă de o plecare: este vorba de Ionuţ Badea, omul considerat indispensabil de FRF şi care a făcut parte atât din stafful lui Iordănescu şi din cel al lui Daum.

Contra încă nu a semnat înţelegerea cu FRF, dar, din câte se pare, aceasta va fi până la finalul campaniei de calificare pentru Euro 2020, iar obiectivul va fi calificarea pentru acest turneu final, din care patru partide se vor disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională. Contra şi-a început deja munca de selecţioner, fiind prezent la partida dintre Astra şi Viitorul de luni.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933