News

Contra, trei atuuri și trei greșeli după Serbia – România 2-2

11.09.2018 | 02:29
Contra trei atuuri si trei greseli dupa Serbia  Romania 22

Selecționerul Cosmin Contra s-a declarat mulțumit de rezultatul de 2-2 cu Serbia, dar nemulțumit de cele doar două puncte pe care naționala României le are până în acest moment.

Naționala se putea întoarce chiar și cu trei puncte de la Belgrad, dar la fel de bine putea pleca spre casă cu mâna goală, situație în care, la 5 puncte distanță de Serbia după doar două meciuri, era aproape terminată lupta pentru locul 1. FANATIK.RO a pus în balanță inspirațiile și neinspirațiile lui Contra la această remiză care ne ține capul deasupra apei.

Contra, trei atuuri după remiza cu goluri de la Belgrad

Oamenii cei mai importanți ai rezultatului de la Belgrad au fost mijlocașii Nicolae Stanciu și Alex Chipciu, dar și atacantul George Țucudean. În jurul acestora s-a construit o remiză care poate a fost anunțată de bara lui Chipciu din finalul primei reprize.

1. Nicolae Stanciu – a fost creierul echipei, posesor al unei tehnici de bijutier și cu o capacitate de efort foarte mare. Mutat de Contra puțin mai avansat față de meciul cu Muntenegru, Stanciu s-a simțit în spatele vârfului ca peștele în apă. A marcat din penalty pentru 1-1, semn că lovitura ratată la debutul lui Daum nu mai e nici în colțul minții, dar a și centrat pentru golul lui Țucudean.

Nicolae Stanciu, unul dintre atuurile lui Contra în Serbia - România 2-2, a ținut chiar și trei adversari în spate în unele momente
Nicolae Stanciu, unul dintre atuurile lui Contra în Serbia – România 2-2, a ținut chiar și patru adversari în spate în unele momente

2. Alex Chipciu – celălalt motor de la mijlocul terenului. Extrem de implicat, extrem de motivat, acest „Contra al timpurilor noastre”, cum l-a numit chiar antrenorul său, care se regăsește în Alex, a arătat la fiecare fază că a venit la Belgrad să bată Serbia. Transversală în minutul 45, penalty scos imediat după pauză, assist perfect pentru Mitriță în minutul 90. Așa, pe scurt.

3. George Țucudean – Contra a nimerit vîrful de careu pentru meciul cu sârbii, poate și pentru că l-a studiat foarte bine pe cel care l-a ținut aproape non-stop pe jucătorul CFR-ului. Veljkovic a fost exact fundașul de care Țucudean avea nevoie ca să-și pună în valoare forța, inteligența, inspirația de a crea culoare pentru coechipieri. Efort incredibil pentru Țucudean, încununat cu un gol absolut meritat.

Contra, trei greșeli care ne puteau curăța în Serbia – România 2-2

Bineînțeles că selecționerul are și „bubele” lui la această remiză. Am ales tot trei pentru a păstra un echilibru, așa cum a fost și rezultatul final de la Belgrad.

1. Fundașii laterali Manea și Bancu – neinspirat la ambele alegeri. Nici fundașul dreapta, nici cel stânga nu au corespuns pentru un astfel de meci. Manea nu poate juca în acest moment în fața lui Benzar, nici ca valoare, nici ca moral. În prima repriză, bătrânul Kolarov a centrat până s-a plictisit de lângă Manea. De partea cealaltă, Bancu, altfel un jucător bun spre foarte bun, nu este nici cal, nici măgar atunci când e pus să joace fundaș stânga. Dovadă că nu o face nici la Craiova de când Mangia joacă 4-4-2. „Bancu fundaș stînga” este o bombă cu ceas.

2. Paul Anton – poate cel mai slab jucător al nostru la Belgrad. Nu îl recomandă nimic să joace la națională, chiar nici să fie convocat. Dacă atunci când juca la Dinamo arăta o formă care reclama chemarea la lot, acum Anton este parcă din alt film. La Belgrad a fost „sită”, noroc cu Răzvan Marin că-l mai acoperea. Plus că pare supraponderal!

3. Denis Drăguș – băiatul are multă voință și chiar trebuie apreciat că a „ars” așa repede etapele, dar Contra a greșit când l-a aruncat direct titular. Și în banda stângă, acolo unde, vorba lui Panduru, e puțin șchiop. Denis nu a avut nicio realizare, poate doar „covrigul” încercat în minutul 60, la câteva secunde înainte să fie înlocuit cu Mitriță. De ce nu a jucat Rotariu titular acolo dacă Mitriță tot nu putea? Doar Contra poate răspunde la întrebarea asta.

Drăguș (prim-plan) a fost o greșeală la Belgrad, dar un pariu de viitor. În schimb Bancu fundaș stânga este deja un pariu pierdut cum a fost și în Serbia - România 2-2
Drăguș (prim-plan) a fost o greșeală la Belgrad, dar un pariu de viitor. În schimb Bancu fundaș stânga este deja un pariu pierdut, cum a fost și în Serbia – România 2-2

Drăguș impresionează și prin tupeu, dovadă „călcâiele” care l-au enervat și pe Contra, dar încă nu i s-a explicat prea bine nivelul la care s-a ajuns. Balint are dreptate: în aceste zile, Drăguș era mult mai util lui Rădoi la tineret pentru meciul cu Bosnia.

A fost un meci cu ocazii de ambele părți, puteam în ultimele 10 minute să ne întoarcem și cu 3 puncte. Îmi felicit jucătorii pentru a doua repriză, pentru cum  au ieșit de la vestiare, pentru atitudine, nu s-au mai speriat de sârbi, am demonstrat că suntem în ascensiune, că jucăm fotbal când trebuie” – Cosmin Contra

„Am analizat acest joc al sârbilor, dar în prima repriză nu am reușit să îi închidem pe benzi. Golul 2 este evitabil pentru că îl lăsăm să se întoarcă și să dea la poartă. Obiectivul nostru e să ne clasăm în prinmele două locuri. Putem să sperăm și la primul loc” – Cosmin Contra

Vezi aici cele mai tari imagini din Serbia-România 2-2: