Fotbal intern

Contraatacul lui Mihai Stoica în scandalul scandărilor rasiste de la finala Cupei României: „Delegaţia lor urla în maghiară“

28.07.2020 | 20:07
Contraatacul lui Mihai Stoica in scandalul scandarilor rasiste de la finala Cupei Romaniei Delegatia lor urla in maghiara
ADVERTISEMENT

La finala Cupei României, câştigată de FCSB în faţa lui Sepsi Sf. Gheorghe, mai mulţi fotbalişti bucureşteni s-au alăturat suporterilor şi au avut scandări xenofobe la adresa maghiarilor.

Incidentele au intrat în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care, prin vocea preşedintelui Csaba Asztalos, a precizat că formaţia lui Gigi Becali riscă o amendă între 20.000 şi 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Nici conducerea ardelenilor nu a rămas indiferentă, criticând comportamentul fotbaliştilor „roş-albaştri” şi solicitând autorităţilor competente să ia măsuri.

Mihai Stoica ia apărarea fobaliştilor de la FCSB: „Pe jucători nu i-am văzut înjurând pentru că aveau măsti“

Mihai Stoica, directorul sportiv de la FCSB, a contraatacat în acest scandal pe contul personal de Facebook:

ADVERTISEMENT

Precizări:

1. N-aveam cum să opresc scandările pentru simplul motiv că nu eram acolo.

2. Observ că erau așteptate scuze telefonice, doar că n-am vorbit în viața mea la telefon cu Attila Hadnagy (39 de ani). Și, sincer, nici mie (55 de ani) nu mi s-au prezentat scuze după ce am fost înjurat de suporterii covăsneni la meciurile din campionat. Și am fost înjurat copios. Clar și la obiect, cu intonație, în limba mea maternă.

3. N-am comentat că, în timpul meciului, delegația lui Sepsi urla lozinci în limba maghiară. Nu m-a deranjat, chiar dacă era finala Cupei ROMÂNIEI.

ADVERTISEMENT

4. Nu m-a deranjat că – potrivit canalelor media – guvernul maghiar alimentează conturile unor cluburi care activează în competițiile organizate de forurile fotbalistice din România, dar poate sunt suporteri români care au fost deranjați de aceste practici. De altfel, am remarcat că suporterii prezenți în acea seară aveau o problemă internațională, nu că ar fi atacat Sepsi OSK, județul Covasna, municipiul Sfântu Gheorghe sau Attila Hadnagy (39 de ani).

5. Pe jucători nu i-am văzut înjurând pentru că aveau măști. Personalizate.

Prea mare sensibilitate. O pun pe seama pandemiei.

P.S. Cum i-au ieșit 10 meciuri în Liga 1 la Moruțan, când are 59 doar la echipa unde a fost crescut de Șfaițer?, a scris Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Precizări:1. N-aveam cum să opresc scandările pentru simplul motiv că nu eram acolo.2. Observ că erau așteptate…

Posted by Mihai Stoica on Tuesday, July 28, 2020

Printre reprezentanţii clubului Sepsi care au criticat comportamentul suporterilor şi fotbaliştilor FCSB s-au numărat Cornel Şfaiţer, managerul general, şi Attila Hadnagy, directorul general.

„Am fost surprinși să vedem imaginile de la baza FCSB-ului. Sigur, au tot dreptul să petreacă după un succes, dar e regretabil pentru un brand de talia FCSB-ului să recurgă la scandări xenofobe“, a declarat COrnel Şfaiţer.

„N-am nimic cu suporterii. Sunt pătimași, au greșit, dar să-i vad pe Tănase, Moruțan și alții cântând alături de ei e prea mult. Nu l-am văzut pe MM Stoica să vină să-i oprească. Păi Moruțan are 10 meciuri în Liga 1 și acum vine să apară în astfel de lucruri?“, a spus Attila Hadnagy.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,22 este cota pentru „GG”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT
Tags: