News

Contrabandist de țigări, prins cu cartușe și grenade rusești în mașină. Bărbatul, arestat preventiv

Un contrabandist de țigări a fost prins cu cartușe și grenade rusești în mașină. Bărbatul a fost arestat preventiv.
23.07.2021 | 12:17
Contrabandist de tigari prins cu cartuse si grenade rusesti in masina Barbatul arestat preventiv
ADVERTISEMENT

Un contrabandist de țigări a fost arestat preventiv după ce a fost prins cu cartușe și grenade rusești în mașină. Bărbatul din Maramureș a fost prins după ce a fost oprit de polițiștii de frontieră.

Bărbatul a fost prins în cadrul unei acțiuni operative pe linia combaterii contrabandei de țigări și va sta în arest preventiv, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Contrabandist de țigări, prins cu cartușe și grenade rusești în mașină. Bărbatul, arestat preventiv

Polițiștii de frontieră din Valea Vișeului și din Vișeul de Sus au efectuat un control pe DN18, la Petrova, în cursul zilei de ieri. Acolo au oprit un autovehicul bănuit că transportă țigări de contrabandă.

Polițiștii au găsit țigări ascunse în portiera din spate a mașinii două grenade și 11 cartușe, toate de proveniență ucraineană.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, nimeni nu a aflat cum au ajuns grenadele în România. Ancheta este în plină desfășurare.

Procurorul a aprobat două mandate de percheziție. Au fost efectuate două percheziții la Valea Vișeului. Polițiștii au descoperit o cantitate imensă de țigări provenite din Ucraina, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Au fost efectuate percheziții la două locații din județul Maramureș, unde au fost descoperite pachetele de țigări menționate mai sus.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost audiat de procurori noaptea trecută și a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Cercetările sunt efectuate în continuare de către polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost anunțați și lucrătorii din cadrul Serviciului Arme si Muniţii al I.P.J. Maramureş.

În acest moment sunt derulate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi contrabandă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Câți bani se pot câștiga din contrabanda de țigări

Contrabanda de țigări este una dintre cele mai profitabile afaceri ilegale. Cei implicați pot câștiga sume uriașe de bani.

Capul rețelei rămâne cu jumătate din profit, iar restul banilor este împărțit între ceilalți membri, iar sumele sunt imense. O singură persoană ar putea ajunge la cel puțin 300 de euro pe zi, iar suma poate crește.

În general, țigări provenite din Ucraina, Serbia sau Republica Moldova ajung în România.

ADVERTISEMENT