News

Contracandidata lui Alexandr Lukașenko a fugit în Lituania. „Revoluția” a ținut o singură noapte în Belarus

11.08.2020 | 15:59
Contracandidata lui Alexandr Lukasenko a fugit in Lituania Revolutia a tinut o singura noapte in Belarus
ADVERTISEMENT

Svetlana Tihanovskaia a dar bir cu fugiții la 24 de ore după ce a pierdut alegerile prezidențiale în Belarus, în detrimentul lui Aleksandr Lukașenko.

Femeia a scos mii de oameni în stradă, acuzând că alegerile au fost fraudate, însă a fugit din țară de teama represaliilor.

ADVERTISEMENT

Lidera Opoziției se află în Lituania, conform unui anunț făcut de ministrul de externe lituanian, aparent „în siguranță”.

Lidera Opoziției din Belarus a cedat presiunii și a fugit în Lituania, de frica lui Lukașenko

Tihanovskaia refuză să accepte înfrângerea, cu toate că rivalul Lukașenko a câștigat cu 80% al 6-lea mandat din Belarus, și îl acuză pe actualul președinte că a fraudat alegerile.

ADVERTISEMENT

În schimb, Lukașenko a promis represalii împotrivă tuturor care contestă victoria sa categorică. Mii de oameni au ieșit în stradă în Minsk pentru a contesta rezultatul alegerilor, fiind o noapte albă pentru forțele de ordine.

Sute de oameni au fost răniți, zeci de persoane au fost arestate și un tânăr a murit călcat de o dubă a Poliției.

ADVERTISEMENT

Tihanovskaia ar fi ales să candideze la prezidențiale după ce soțul ei, Serghei Tihanovski, a fost arestat înainte de alegeri.

La câteva ore după ce a fugit în Lituania, femeia a postat pe internet un mesaj „emoționant” pentru susținătorii ei, în limba rusă, prin care susține că se teme pentru viața familiei sale, lucru mai presus decât Belarusul.

ADVERTISEMENT

„Am crezut că această campanie mi-a dat atât de multă putere încât să pot să mă confrunt cu orice. Până la urmă se pare că sunt aceeași femeie slabă de până acum. Nicio viață nu merită pierdută pentru ceea ce se petrece în țară. Copiii sunt cei mai importanți în viețile noastre”, s-a plâns femeia.

Așadar, Lukașenko își vede liniștit de conducerea țării, fiind extrem de probabil ca, odată cu dezertarea liderului, strada să capituleze și să renunțe la proteste.

ADVERTISEMENT