Flavius Stoican, despre revenirea în Liga 1: "Cea mai mare provocare din cariera mea!"

Update. Flavius Stoican a acceptat să antreneze Pandurii Târgu Jiu, deşi echipa nu trece printr-o perioadă foarte bună. Fostul tehnician al lui Dinamo a dezvăluit de ce a răspuns afirmativ la oferta venită din partea gorjenilor şi a explicat ce planuri are pentru viitorul apropiat.

"Am ales Pandurii Târgu Jiu pentru că, sincer vă spun, cred că este cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor. Am mai trecut printr-o perioadă poate nu la fel de grea, la o echipă cu salarii foarte mici şi jucători dornici de performanţă, mă refer la Dinamo, şi am reuşit împreună cu ei să ajungem pe un loc de cupe europene, un loc la care la începutul campionatului nici nu visam. Am încredere că pot să fac treabă la Pandurii, am mai mult timp la dispoziţie, avem o perioadă de pregătire în Antalya. La Dinamo am luat o echipă din mers şi s-a spus că a fost o pălărie prea mare pentru mine. Cred că putem face treabă la Pandurii. Nu cred că este aşa de mare diferenţa de valoare între echipele din Liga 1, chiar dacă sînt anumite nume, cîţiva jucători de valoare. Eu vreau să facem o echipă bună, un grup adevărat. 

Nu mă interesează CV-ul, nu pub bază pe ce se spune, auzeam întrebări de la unii impresari privind experienţa mea. Eu ştiu ce pot, mă bucur că văd că sînt oameni alături de mine şi o să îmi pun în practică tot ce am acumulat în perioada mea de antrenorat. Vreau să fiu atent la calităţile jucătorilor şi la caracterul lor. Srna şi Tymoshchuk, doi prieteni ai mei, spuneau că nu e bine să antrenez în România, că e dificil, cî sînt salarii mici.  Am vorbit şi cu domnul Grigoraş, după ce a plecat dînsul de aici. Sînt genul de om care nu poartă ură nimănui, i-am cerut cîteva detalii despre echipă. Mi-a spus şi domnul Grigoraş că e o perioadă foarte grea, dar eu merg înainte. M-am înhămat aici, să încerc, trebuie să mai şi muncim", a spus Stoican.

.........................

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

UPDATE 11.01 - Flavius Stoican este noul antrenor al celor de la Pandurii. Fostul tehnician al lui Dinamo a fost prezentat oficial de către administratorul special al clubului din Tîrgu Jiu, Marin Golea.

Stoican a condus în această dimineaţă un prim antrenament. Au fost prezenţi 40 de jucători din care vor fi aleşi componenţii lotului pentru partea a doua a campionatului.

Secundul lui Stoican va fi Dorian Gugu, în timp ce antrenor cu portarii va fi Valentin David.

Fostul antrenor de la Zimbru Chişinău va avea un salariu de 1.500 de euro la Pandurii Tîrgu Jiu plus bonusuri de performanţă.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Situaţia de la Pandurii continuă să fie explozivă! Conducerea a mai luat o decizie zilele acestea, iar antrenorii şi jucătorii vor trebui să dea răspunsuri la începutul lunii ianuarie.

Este cunoscut faptul că fotbaliştilor li s-au micşorat salariile în toamnă, 1.000 de euro pe lună, urmînd însă ca începînd cu noul an situaţia să se redreseze, oarecum. Nu a fost deloc aşa. Şefii gorjenilor i-au propus antrenorului Petre Grigoraş un salariu de 1.500 de euro brut, iar jucătorilor contracte între 500 şi 2.000 de euro.

Grigoraş nici nu vrea să audă de aşa ceva şi va refuza propunerea. ”1.500 de euro brut înseamnă 900 de euro în mînă! Ce antrenor de Liga 1 ia banii ăştia? Ce antrenor din Liga 1 ar accepta asta? Dacă vor să scape de mine, să-mi spună. Ne despărţim, dar nu oricum. Eu am semnat pe un an şi jumătate, să mă plătească”, a declarat Grigoraş, pentru FANATIK.RO.

Antrenorul are clauză conform căreia, dacă este dat afară, trebuie să-i fie plătite toate salariile din contractul de un an şi jumătate, plus trei compensatorii.

”Îmi caut un avocat, o să mă consult cu el şi voi vedea ce este de făcut. Dar eu nu semnez un asemnea contract”, a continuat Grig.

Flavius Stoican, Claudiu Niculescu şi Emil Săndoi sînt ţintele celor de la Pandurii pentru a-l înlocui pe Petre Grigoraş.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933