Fotbal international

Contract fabulos de sponsorizare la doar 15 ani! Puștiul lui Dortmund, pași rapizi către celebritate

16.03.2020 | 15:06
Contract fabulos de sponsorizare la doar 15 ani Pustiul lui Dortmund pasi rapizi catre celebritate
ADVERTISEMENT

Youssoufa Moukoko este tânăra speranță a Borussiei Dortmund. Puștiul de doar 15 ani a reușit să semneze un contract de sponsorizare cu Nike în valoare de 10.000.000 de euro pe an, iar Lucien Favre se gândește să-l aducă în prima echipă.

Contract fabulos de sponsorizare la doar 15 ani

Youssoufa Moukoko, puștiul Borussiei Dortmund, a reușit să semneze un contract în valoare de 10.000.000 de euro cu Nike, celebra firmă de echipament sportiv.

ADVERTISEMENT

Noua perlă a Borussiei Dortmund face deja pași rapizi către statutul de celebritate, iar Lucien Favre, antrenorul echipei mari, se gândește serios să-l aducă printre vedetele echipei

În actualul sezon, Youssoufa Moukoko a reușit să marcheze nu mai puțin de 38 de goluri în 28 de meciuri și a dat și 10 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Statistici incredibile pentru Youssoufa Moukoko

Contractul fabulos de sponsorizare cu Nike nu este o simplă întâmplare în cazul lui Youssoufa Moukoko, iar tânărul atacant reușise să impresioneze deja din edițiile de Bundesliga Junior.

Conform statisticilor, Moukoko a reușit să marcheze 120 de goluri în 130 de meciuri, în Bundesliga Junior, atrăgând atenția tuturor antrenorilor de la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Până și Joachim Low, selecționerul Germaniei, îl cunoaște foarte bine pe puștiul lui Dortmund și a anunțat că acesta trebuie lăsat să se dezvolte încet, să nu se pună presiune pe el.

„Am vorbit cu antrenorii naționalei U19 despre el (N.r- Youssoufa Moukoko) și toți erau fascinați de calitățile sale. Totuși, am discutat că el trebuie să se dezvolte încet și să evolueze treptat”.

ADVERTISEMENT

„Cred că ar fi un lucru nepotrivit ca noi să începem să punem multă presiune pe el, mai ales că este doar un copil, care trebuie să fie ajutat de noi să progreseze la un nivel înalt”, a mai spus selecționerul Germaniei.

  • 15 ani a împlinit Youssoufa Moukoko pe 20 noiembrie
  • La vârsta de doar 12 ani, Youssoufa Moukoko juca pentru naționala Germaniei U16
ADVERTISEMENT