News

Contractele a 40.000 de angajaţi din clinici şi spitale private au fost suspendate. Există cazuri și în unitățile medicale de stat

30.04.2020 | 10:18
Contractele a 40000 de angajati din clinici si spitale private au fost suspendate Exista cazuri si in unitatile medicale de stat
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus, contractele a 40.000 de angajaţi din clinici şi spitale private au fost suspendate, reprezentând 10,5% din personalul total.

Contractele a 40.000 de angajaţi din clinici şi spitale private au fost suspendate

Conform profit.ro, angajatorii care au suspendat cele mai multe contracte din cele 40.000 anunțate sunt Centrul Medical Unirea (Regina Maria), MedLife, Synevo, Sante, Monza și Sanador.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 8.500 de operatori de spitale şi clinici private, instituţii de stat din domeniul sănătăţii și cabinete medicale şi stomatologice au suspendat contracte, iar printre angajații trimiși acasă sunt și cadre medicale.

Aproximativ trei sferturi dintre contractele suspendate, 29.300, sunt cu trimitere în şomaj tehnic, alte 9.158 au fost suspendate cu acordul părţilor, iar restul din motiv de forţă majoră sau alte cazuri prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

125 de contracte suspendate la spitale de stat

Printre angajatorii din sănătate care au trimis oameni în şomaj tehnic sunt şi spitale de stat, precum Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, cu 125 de contracte, cele mai multe persoane fiind trimise în şomaj tehnic.

De asemenea, spitale judeţene de urgenţă şi chiar Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” au trimis de asemenea personal în şomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Pe lângă companiile private, au suspendat contracte şi agenţii şi instituţii ale statului din domeniul sănătăţii, cum ar fi DGASPC sector 4, Serviciul Public de Administrare Creşe Braşov sau Direcţia Creşe Iaşi.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că acordarea șomajului tehnic se va face și după ieșirea din starea de urgență, fie pentru încă două săptămâni, fie o lună întreagă.

ADVERTISEMENT

Ministerul Muncii a anunțat că a lansat o aplicație online pentru depunerea documentelor de șomaj tehnic care va asigura o procesare mai rapidă, o evidenţă mai bună a actelor transmise şi va fi facilitat accesul la formularele ce trebuie completate.

ADVERTISEMENT