Fotbal international

Contractul fabulos al lui Messi cu Barcelona! A câștigat jumătate de miliard de euro în patru ani

31.01.2021 | 10:44
Contractul fabulos al lui Messi cu Barcelona A castigat jumatate de miliard de euro in patru ani
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a încasat o sumă extraterestră la Barcelona. Numai în ultimii patru ani veniturile argentinianului au însumat peste o jumătate de miliard de euro.

Jurnaliștii de la El Mundo au obținut o copie a contractului lui Messi și au făcut calculele. Suma încasată de starul argentinian depășește o jumătate de miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Veniturile lui Messi ar putea crește considerabil deși argentinianul mai are doar cinci luni de contract. Lipsește doar o semnătură. Nu e mai puțin adevărat că și cifrele sportive ale fotbalistului sunt la fel de impresionante.

Contractul fabulos al lui Messi cu Barcelona: 511.540.545 de euro în patru ani

Conform sursei citate, Lionel Messi este remunerat de Barcelona cu 138 de milioane de euro pe sezon. Asta înseamnă peste 550 de milioane, din care se rețin taxele și impozitele, extrem de mici în fotbalul spaniol (aproximativ 10%).

ADVERTISEMENT

Calculele jurnaliștilor spanioli arată că veniturile lui Messi, în perioada 2017 (data ultimei prelungiri de contract) și până în 2021 depășesc o jumătate de miliard. Concret, sursa amintită notează că argentinianul a încasat exact 511.540.545.

”Suma totală este rezultată din adunarea salariului fix, din drepturile de imagine, dintr-o serie de bonusuri inedite de milioane de euro, indemnizații, dar și dintr-un șir de alte bonusuri în funcție de diferite obiective”, explică El Mundo.

ADVERTISEMENT

O semnătură de peste 190 de milioane

În analiza publicației amintite se mai precizează că în contractul dintre Barcelona și Lionel Messi sunt stipulate două clauze astronomice care însumează peste 190 de milioane de euro.

Numai prelungirea angajamentului scadent în luna iunie a acestui an este evaluată la 115.225.000 euro, iar bonusul de loialitate față de Barcelona este recompensat cu 77.929.955 de euro.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are 33 de ani și ar putea să se despartă în această vară de Barcelona, club pentru care evoluează de la 13 ani. Manchester City și PSG se luptă să obțină semnătura argentinianului.

  • 80 de milioane de euro este cota de piață a lui Lionel Messi
ADVERTISEMENT
Tags: