News

Contractul ruşinos al lui Toni Conceicao la campioana României! Clauza care îl obligă să se consulte cu șefii când face primul 11 și în amicale! DOCUMENTELE

21.11.2018 | 23:58
Contractul rusinos al lui Toni Conceicao la campioana Romaniei Clauza care il obliga sa se consulte cu sefii cand face primul 11 si in amicale DOCUMENTELE

FANATIK.RO vă dezvăluie, negru pe alb, cel mai ruşinos contract din fotbalul românesc: clauza din contractul antrenorului Toni Conceicao cu CFR Cluj care ne face de râsul Europei! De aia am ajuns unde am ajuns!

FANATIK.RO a intrat ÎN EXCLUSIVITATE în posesia contractului încheiat de antrenorul Toni Conceicao cu CFR Cluj, iar unele clauze sunt de-a dreptul şocante pentru fotbalul profesionist! Portughezul a acceptat clauze scrise prin care face echipa de start – inclusiv în meciurile amicale, nu doar cele oficiale – doar după ce se consultă cu şefii! O altă clauză este cea prin care preşedintele clubului are control total asupra tehnicianului! Practic, din contract reiese că Iuliu Mureşan, la vremea respectivă preşedinte, a fost antrenorul de facto al lui CFR Cluj în euro-meciurile ruşinoase cu luxemburghezii de la Dudelange! TOT CONTRACTUL ŞI CLAUZELE RUŞINOASE ALE LUI CONCEICAO, ÎN GALERIE FOTO! 

Contractul lui Toni Conceicao la CFR Cluj: Sucă a lu’ Zăpăcitu’, varianta portugheză

Când Edi Iordănescu a fost demis de la CFR Cluj, după numai 3 meciuri, în vara acestui an, toată suflarea fotbalului românesc și-a făcut cruce. „De ce?”, „Cum e posibil?”, se întreba lumea, de la Gică Hagi până la chibiţul spărgător de seminţe de la tribuna a doua, care nu mai calcă pe stadion prea des din lipsă de rezultate şi fotbal de calitate. „E nevoie de un şoc la echipă”, şi-a motivat decizia Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor în acel moment, după meciul tur cu Malmö, 0-1, din Champions League.

Nici nu se iscăliseră actele de reziliere cu Iordănescu, care i-a costat pe clujeni o sumă cu 5 zerouri (!!!), că portughezul Toni Conceicao era deja pe aeroportul din Cluj-Napoca, cu paporniţa-n spate. Pentru a treia oară, Clujul devenind parcă un fel de Băileşti pentru această versiune fără haz a lui Sucă din povestirile lui Amza Pellea. Şi fără pic de coloana verticală ca antrenor, după cum veţi observa din contractul halucinant semnat de portughez cu campioana României.

Antonio Conceicao are un contract cu adevărat ruşinos pentru demintarea profesională a oricărui antrenor
Antonio Conceicao are un contract cu adevărat ruşinos pentru demnitatea profesională a oricărui antrenor

Iordănescu a fost îndepărtat (deşi în unul dintre cele 3 meciuri, câştigase Supercupa României), Conceicao a semnat, de Malmö nu a trecut, iar adevăratul şoc al echipei, de care vorbea „dom’ doctor” Mureşan, s-a produs abia mai târziu, în Europa League, când CFR Cluj a produs cea mai mare umilinţă a fotbalului românesc din secolul 21, fiind eliminată în play-off de o adunătură de bucătari, contabili şi muncitori necalificaţi care mai joacă şi ei fotbal de plăcere, din când în când, sub denumirea de Dudelange. Adică locul 13 din 14 echipe în temutul campionat al Luxemburgului, poziţie ocupată de Dudelange la ora disputării dublei cu campioana României!

Şi, totuşi, Conceicao a rămas pe poziţii şi după ce a luat 5 de la Dudelange, nu doar după ce a fost trimis acasă de Malmö! Nu a fost demis, deşi nu are nicio clauză de reziliere în contract, deci putea fi dat afară oricând, fără plata niciunei despăgubiri! Şi, la fel ca şi-n cazul lui Iordănescu, dar în sens invers de data asta, toată lumea s-a întrebat de ce nu e aruncat afară Conceicao? De ce continuă clujenii să soarbă o ciorbă care s-a dovedit a fi atât de reîncălzită încât până şi luxemburghezii amatori au avut o supă mai de Doamne-ajută la masa semibogaţilor, din Europa League, luându-ne astfel locul?

Toni Conceicao, câinele de apă al lui Iuliu Mureșan

Motivul este unul şocant. Pentru că, dacă până acum plutea doar impresia că Toni Conceicao este un antrenor care nu „mârăie” în faţa conducerii, acum avem și dovada că Da Silva Oliveira Antonio Da Conceicao, pe numele său complet, este prototipul câinelui de apă portughez, folosit de Mureşan precum pescarii de pe coasta Portugaliei, bun doar să mâne bancurile de peşti în năvoadele boss-ului.

Cam asta pare să facă şi Conceicao cu jucătorii de la CFR, un antrenor care „latră” doar în faţa microfoanelor, pozând în profesionistul integru şi extrem de ofensat atunci când este întrebat de ce nu joacă Baptista la 3 săptămâni de când e adus în Gruia, de ce Hoban stă în afara lotului, cum de Vâtcă a fost imediat pus pe lista de transferuri după ce au apărut informaţii că a refuzat să se dea lovit la un meci cu cântec, care e situaţia lui Ioniţă şi dacă are conducerea clubului vreo implicare în aceste decizii! Dar care, de fapt, nu face decât să execute ordinele conducerii, în dauna jucătorilor şi, practic – o dovedesc rezultatele europene – a performanţei sportive!

Clauzele halucinante ale lui Conceicao la CFR Cluj

# se consultă cu Consiliul de Administraţie cu privire la formaţia care intră în teren la jocurile oficiale şi amicale;

# colaborează cu conducerea clubului formulând opinii din punct de vedere tehnic;

# participă ori de cîte ori este solicitat la sedinţele cu administraţia;

# face propuneri conducerii clubului pentru aplicarea de sancţiuni disciplinare jucătorilor;

# trebuie să restituie integral echipamentul primit la încetarea contractului!

# preşedintele are dreptul de a exercita controlul asupra antrenorului, de a evalua performanţa activităţii acestuia;

FANATIK.RO a intrat în posesia contractului portughezului cu campioana României CFR Cluj, unul unic la nivel de cupe europene, care îi va distra la maximum pe jucătorii din vestiarul campioanei, îi va da apă la moară „antrenorului” Gigi Becali (vă daţi seama cât va râde Gigi după aceste dezvăluiri), dar care ne va pune într-o lumină groaznică la nivel mondial, ce ne dovedeşte cât de jos am ajuns şi mai ales de ce! Şi cum a fost posibil ca un club care a câştigat zeci de milioane de euro din Champions League să îşi execute fără remuşcare jucătorii care au făcut-o campioană, folosind insolvenţa pe post de ţepuşă pentru a nu plăti salariile fotbaliştilor – vezi cazul Maftei.

Nici măcar în „amicale” nu-i de capul lui!

Oficialii „cheferiști” au oficializat ceea ce nici Gigi Becali nu a avut tupeu să facă: Toni Conceicao are clauză scrisă că face echipa consultându-se cu Consiliul de Administrație! Inclusiv la meciurile amicale!!! Iar o altă clauză prevede că CFR Cluj, prin Preşedinte, deține controlul absolut asupra muncii antrenorului, având dreptul de evaluare a muncii tehnicianului! Parcă-l şi vedem pe umilul Toni, aflat la al treilea descălecat în Gruia, cerându-i voie doctorului Mureşan să-l bage în primul 11 pe alde Ioniţă: „Şefu’, jucăm amical cu echipa a doua… Aş vrea să-l folosesc pe Ioniţă, se poate?”. Iar doctorul, după ce fusese uşor deranjat pe timpan de declaraţiile rapidistului cu „cojones”, îi transmitea antrenorului pe post de iobag, cu o voce gravă, din postura de grof al Gruii: „Nu, că e obraznic! Mai dă-l în Giuleştiu mă-sii!”. Sigur, e doar un dialog pamflet, născut, însă, din răsfoirea unui contract negru pe alb, propus de Iuliu Mureşan şi de Consiliul de Administraţie al CFR Cluj, acceptat de Conceicao, semnat de cele două părţi şi avizat fără opoziţie de FRF!

Cât costă onoarea unui antrenor în Liga 1

Sigur, avem convingerea că mulţi dintre patronii de Liga 1 se implică direct în alcătuirea echipelor de start. Dică nu mişcă un magnet de pe tabla din vestiar fără să se „consulte” cu Gigi Becali, Adrian Porumboiu a recunoscut că s-a băgat în dese rânduri şi la echipa de start şi la schimbări la defuncta Sporting Club Vaslui. Dar să ajungi să accepţi, ca antrenor, să ai clauză scrisă în contract că faci echipa după consultări cu şefii, că preşedintele clubului este Dumnezeul tău şi că inclusiv la amicale faci schimbările după cum consideră alţii că e bine, este prea mult chiar şi pentru România fotbalistică şi ai săi nărăvaşi conducători! Ce ar spune Comisia Tehnică a UEFA dacă acest contract ar ajunge pe masa lor? Ce ar spune Mourinho de conaţionalul său dacă ar vedea bucata de hârtie semnată oficial de acest Sucă de Braga? DMai ales articolul V, paragraful 1, litera c?

Budescu, în obrăznicia lui plină de talent şi aducătoare de multe victorii pentru FCSB în sezonul trecut, îi trimitea bezele lui Gigi la lojă după un gol marcat din corner, după care a fost lăsat, la pauză, pe bancă. „Nu ştiu de ce m-au schimbat!”, spunea „Sărmăluţă” la final de meci, trimiterea fiind la ei, cei de sus, nu la Dică! Şi ai pretenţii ca Budescu sau Alibec să-l respecte pe Dică? Cu atât mai puţin Ţucudean şi Camora, jucători cu personalitate puternică şi experienţă, pe unul precum Toni Conceicao!

Şi mai ales pe ce bani? Doar 10.000 de euro net, pe lună. Timp de 10 luni, nu mai mult! Acesta este preţul umilinţei lusitanului care a venit în România acceptând să se prostitueze profesional şi să-şi facă întreaga breaslă de ruşine, odată cu acceptarea unor asemenea clauze şi, în consecinţă, având rezultate pe măsură! Şi acesta este contractul pentru care Iuliu Mureşan a plătit cu postul, deoarece, conform informaţiilor FANATIK.RO, Neluţu Varga nu a avut cunoştinţă până de curând, când a aflat că la clubul la care este patron există şi un al doilea… patron!

Suntem curioşi: durul Dan Petrescu a acceptat oare acelaşi contract ruşinos?

Gigi, ia aminte! Și notițe!

Clauzele halucinante ale lui Conceicao la CFR Cluj

# se consultă cu Consiliul de Administraţie cu privire la formaţia care intră în teren la jocurile oficiale şi amicale;

# colaborează cu conducerea clubului formulând opinii din punct de vedere tehnic;

# participă ori de cîte ori este solicitat la sedinţele cu administraţia;

# face propuneri conducerii clubului pentru aplicarea de sancţiuni disciplinare jucătorilor;

# trebuie să restituie integral echipamentul primit la încetarea contractului!

# preşedintele are dreptul de a exercita controlul asupra antrenorului, de a evalua performanţa activităţii acestuia;

  • 10 mii de euro net pe lună este salariul lui Toni Conceicao la CFR Cluj
  • 30 de mii de euro este bonusul pentru câştigarea Ligii 1 Betano
  • 10 mii de euro este bonusul pentru câştigarea Cupei României
  • 75 de mii de euro era bonusul pentru calificarea în grupele UCL
  • 1.000 de euro încasează Conceicao, pe lângă salariu, pentru fiecare meci câştigat în Liga 1 Betano!
Conceicao - Băgăcean - Mureşan: tehnicianul din acte, patronul din acte şi patronul-antrenor de facto până în urmă cu ceva timp. Un trio formidabil
Toni Conceicao – Marian Băgăcean – Iuliu Mureşan: tehnicianul din acte, patronul din acte şi patronul-antrenor de facto până în urmă cu ceva timp. Un trio formidabil!