Fotbal intern

Contre Dinu la numirea lui Contra la Dinamo. Pe cine ar vrea înapoi pe banca tehnică. Exclusiv

26.08.2020 | 20:06
Contre Dinu la numirea lui Contra la Dinamo Pe cine ar vrea inapoi pe banca tehnica Exclusiv
ADVERTISEMENT

Confirmarea lui Cosmin Contra în postul de antrenor al lui Dinamo a întrunit sufragiile majorității iubitorilor de „câini”. De la suporteri la oameni de fotbal.

Cornel Dinu a făcut, în exclusivitate pentru FANATIK, o analiză a plusurilor și minusurilor numirii noului antrenor de către noua conducere spaniolă a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cu amintiri, plăcute și neplăcute, cu comparații, cu sfaturi, „Procuroru’” nu uită să „înțepe” încă neperfectata cu acte în regulă a „afacerii” dintre Ionuț Negoiță și „investitorii” spanioli conduși de Pablo Cortacero.

Cornel Dinu face analiza numirii lui Cosmin Contra la Dinamo. Ce antrenor ar vrea înapoi pe banca tehnică din „Ștefan cel Mare”

În stilul caracteristic, înțepător, atât de cunoscut, „Mister” a început analiza sa despre Cosmin Contra cu o amintire neplăcută. Nu neapărat un reproș, dar nici departe de așa ceva… Conflictul cu acesta atunci când a fost lăsat pe Dinamo pentru echipa națională, la sfârșitul lui septembrie 2017.

ADVERTISEMENT

„Din punct de vedere tehnic, plec de la faptul că atunci când a fost numit la echipa națională, Cosmin Contra, jucător pe care eu l-am adus la Dinamo de la Timișoara și apoi a plecat în Spania, unde a jucat consistent, l-a care am ținut, țin și continui să am o părere bună despre el, am făcut acea declarație că nu cred că este pregătit pentru echipa națională, nu are încă experiența și nu are capacitatea necesară pentru echipa națională”

„Din păcate s-a confirmat și, mai mult decât atât, m-a durut că el însuși mi-a făcut niște observații destul de agresive legate de părerea mea. Aparența în care m-a certat am uitat-o demult, eu am reacții de moment, dar după aia știu să iert chiar și lucruri de 20 de ori mai grave decât un moment, probabil, de insatisfacție pe care l-a avut și el, pe care nu l-a tradus în cea mai potrivită atitudine”

De ce este „Guriță” potrivit la „câinii” din „Groapă”

După această introducere-remember, Cornel Dinu revine la „sentimente” mai bune și explică de ce Cosmin Contra este foarte potrivit la o echipă de club, în speță la Dinamo.

„Ținând cont, însă, de faptul că este un tip cu un trecut valoros fotbalistic, cu o anumită experiență în care a făcut lucruri bune ca antrenor de club, cred că este indicat total ca antrenor de club în condițiile actuale”

„Spun asta pentru că, așa cum îl știu, ca un jucător harnic, prezent pe teren și combativ, el este un tehnician potrivit, deocamdată, să lucreze în fiecare zi cu o echipă, în speță Dinamo, implantând în ea diferite concepții de antrenament și de joc, corectând, bine-nțeles, de la joc la antrenament ce n-au înțeles jucătorii”

„Nu întâmplător, atunci când a venit la Dinamo, în 2017, după o experiență bună ca antrenor de club la Ploiești, a fost unul dintre cei mai buni ani ai lui Dinamo de după 2007, în sensul că s-a bătut la campionat până în ultima clipă, au jucat în cupele europene, au câștigat Cupa Ligii…”

„Ca să antreneze la câteva luni, cum presupune funcția de selecționer, părerea mea, și mi-o mențin, este că nu avea și încă nu are experiența necesară”

Înțepături la adresa „armadei” spaniole și a relațiilor dintre… fini și nași!

Unul dintre cei destul de mulți oameni de fotbal care au privit cu neîncredere implicarea spaniolilor la Dinamo, nu mai vorbim de suporteri, „Procuroru’” n-a pierdut prilejul să mai „înțepe” o dată „armada” comandată, la prima vedere, de Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT

„Nu-mi rămâne decât să sper și să cred că va avea și sprijinul necesar, pentru că oricât de multă ardoare ai avea și cât ai putea să faci realmente la o echipă de club, nu poți fără un fond corespunzător de jucători, care este foarte important, chiar decisiv”

„Deocamdată, din datele de până acum, cred că este vorba de o colaborare între societatea lui Negoiță și un grup de investiții sau o societate, un SRL, un joint venture cu o societate spaniolă, pentru că nu am văzut niciun fel de protocol obișnuit în astfel de situații de vânzare/cumpărare a unui club sportiv, așa cum am văzut de câțiva ani de zile în lume”

Cornel Dinu nu l-a uită pe unul dintre jucătorii săi preferați, Adrian Mihalcea, nașul lui Cosmin Contra, îndepărtat nedrept, după părerea sa, de la Dinamo. Și pe care îl sfătuiește pe noul antrenor să-l aducă alături de el pe banca tehnică.

„Și sper, pentru că-l știu un om sentimental, să repare nedreptatea care i s-a făcut nașului său, Adrian Mihalcea, îndepărtat injust de la Dinamo, și să-l aducă în echipa lui. Chiar dacă în zilele noastre relațiile între fin și naș nu mai au sfințenia credinței, ci, mai mult, coarnele diavolului. Și sunt alături de ei chiar dacă sunt la distanță, nu pe teren, ca altădată”

„Și ar mai fi ceva important… Dinamo nu trebuie să renunțe la Gigi Mulțescu. Caracter rar în lumea dezarticulată de boli și boale, de pierderea credinței și moralei, Gigi e mai mult decât un profesionist adevărat, e un profesionist sufletist. E necesar  lui Dinamo pentru a-și regăsi identitatea, pe care mai mult suporterii au menținut-o vie, chiar absenți din tribune extrem de prezenți în conștiința echipei”

„Lui Dinamo îi trebuie Gigi Mulțescu mai mult decât îi trebuie lui Gigi Mulțescu Dinamo. O formulă cu Mulțescu director tehnic, Contra antrenor principal, Mihalcea antrenor secund mi se pare mai mult decât o formulă morală, o formulă performantă. Și de restul spanioli…”

  • 8 echipe a antrenat Cosmin Contra, începând din anul 2010: Poli Timișoara (septembrie 2010 – decembrie 2010), Getafe tineret (octombrie 2011 – iulie 2012), Fuenlabrada (iulie 2012 – octombrie 2012), Petrolul (octombrie 2012 – martie 2014), Guangzhou R&F (ianuarie 2015 – iulie 2015), Alcorcon (iulie 2016 – octombrie 2016), Dinamo (februarie 2017 – septembrie 2017), naționala României (septembrie 2017 – noiembrie 2019)
  • 24 de meciuri au fost „principal” și „secund” Contra și Mihalcea pe banca tehnică a echipei naționale între 22 septembrie 2017 și 18 noiembrie 2019
ADVERTISEMENT