News
notix pixel id

Contre dure în estul Mediteranei! Erdogan l-a atacat pe Macron. Americanii se arată ”profund îngrijorați”

13.09.2020 | 12:15
Contre dure în estul Mediteranei! Erdogan l-a atacat pe Macron. Americanii se arată ”profund îngrijorați”
Scandal între mai multe țări pentru zăcămintele din Marea Mediterană. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Contre dure în estul Mediteranei! Erdogan nu a ezitat o clipă și l-a atacat direct pe Emmanuel Macron. Acesta i-a transmis ”să nu caute ceartă cu Turcia”.

Mai mult de atât, la puțin timp distanță, SUA s-au arătat ”profund îngrijorate” de acțiunile Turciei, conform unui anunț făcut de secretarul de Stat Mike Pompeo, cel care a cerut o soluţie diplomatică pentru această criză.

Vă readucem aminte că în ultima perioadă tensiunile din estul Mediteranei s-au amplificat din cauza pretenţiilor pentru apele teritoriale dintre Turcia, Grecia şi Cipru, în zone considerate că ar fi bogate în resurse naturale.

ADVERTISEMENT

Scandal în estul Mediteranei!

”Ţările din regiune trebuie să îşi rezolve dezacordurile, inclusiv cele referitoare la securitate şi resursele energetice şi problemele maritime, pe cale diplomatică şi paşnic”, a declarat Pompeo în drum spre Cipru, unde s-a întâlnit cu preşedintele Nicos Anastasiades.

Pompeo a mai spus că ”tensiunile militare crescute nu ajută pe nimeni, doar pe adversaţii care vor să vadă diviziuni în unitatea transatlantică”.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Pompeo a apărut după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a avertizat pe omologul său francez Emmanuel Macron.

“Nu căutaţi ceartă cu poporul turc, nu căutaţi ceartă cu Turcia”, a lansat Erdogan într-un discurs televizat la Istanbul. De altfel, Erdogan a solicitat și Greciei “să stea departe” de acţiunile “greşite” susţinute de ţări precum Franţa în estul Mediteranei.

ADVERTISEMENT

“Dle Macron, nu aţi terminat să aveţi probleme cu mine!”, i-a transmis preşedintele turc, atacându-l pentru prima dată direct şi spunându-i după nume omologului său francez.

Nu este pentru prima oară când există contre între tabere. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a catalogat drept ”hrăpăreţi şi incompetenţi” pe liderii Franţei şi Greciei

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri