Fotbal international

Contre între Bayern Munchen și Borussia Dortmund! Scandalul momentul în Bundesliga

04.08.2020 | 14:50
Contre intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund Scandalul momentul in Bundesliga
ADVERTISEMENT

Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern Munchen, a dat startul conflictului, iar din partea lui Dortmund replica a venit de la directorul sportiv, Michael Zorc.

Bundesliga s-a terminat de la finalul lunii iunie, iar Bayern a devenit campioană pentru a opta oară la rând. Chiar dacă e pauză competițională în fotbalul din Germania nu e liniște, iar campioana dă startul contrelor cu rivala. În mijlocul discuțiilor, transferurile.

ADVERTISEMENT

Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern i-a atacat pe cei de la Dortmund: “Dacă Borussia cumpără un fotbalist talentat care evoluează bine, în câteva luni se aude, ori din interior, ori din exterior, că vânzarea lui se poate negocia. Cum să-și  imprime un jucător ADN-ul clubului când el are impresia că e o marfă?”, a declarat într-un interviu pentru presa germană.

”Dar dacă ai 250 de milioane de cheltuit în fiecare an, începi să miroși urât cu pantalonii plini”

”La noi nu e așa. Luăm jucători pentru Bayern, niciodată pentru afaceri. Ei trebuie să simtă că sunt la Bayern pentru totdeauna”.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al lui Dortmund i-a răspuns acestuia: ”Mi se pare foarte arogant. Unele lucruri pe care le spune Hoeness sunt incorecte. Dar dacă ai 250 de milioane de cheltuit în fiecare an, începi să miroși urât cu pantalonii plini”.

Directorul sportiv al galben-negrilor se referă la încercarea rivalei de a-l deturna pe Jadon Sancho din drumul spre Borussia, în urmă cu trei ani, când jucătorul din Anglia a ajuns aici de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho se va transfera în Anglia

După trei ani, fotbalistul îi va părăsi pe nemți și va reveni la Manchester. El va semna cu United, nu cu City. United va achita 100 de milioane de euro, plus încă 20 de milioane. Banii vor fi împărțiți în trei rate care urmează să fie plătite în trei ani.

Bayern Munchen a terminat campionatul în Germania pe primul loc, cu 82 de puncte, la mare distanță de marea rivală care a acumulat doar 69 după 34 de etape. Pe celelalte locuri de Liga Campionilor s-au clasat Leipzig și  Borussia Monchengladbach.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă de Bundesliga, Dortmund a fost învinsă, cu 4-0 de Hoffenheim. De aprtea ceallată, Bayern Munchen a câștigat cu 4-0 contra lui Wolfsburg.

ADVERTISEMENT