Sport

Contre între Dinamo și FC Voluntari înaintea meciului direct. „Invenții sinistre și tertipuri ieftine, din vecinătatea Circului de Stat”. Ce a relevat controlul LPF

01.08.2020 | 14:44
Contre intre Dinamo si FC Voluntari inaintea meciului direct Inventii sinistre si tertipuri ieftine din vecinatatea Circului de Stat Ce a relevat controlul LPF
ADVERTISEMENT

A început războiul psihologic înainte de partida FC Voluntari – Dinamo, programată pentru duminică, de la ora 21:30. Este primul meci al „câinilor” după o pauză de aproape trei săptămâni, cauzată de îmbolnăvirile cu noul coronovaris apărute în cadrul clubului. Va fi debutul lui Gigi Mulțescu pe banca lui Dinamo, acesta înlocuindu-l pe Adrian Mihalcea după egalul cu Poli Iași.

Înainte de acest meci, suporterii-acționari ai echipei din ”Ștefan cel Mare” au lansat acuze dure la adresa ilfovenilor, susținând că ar exista mai multe cazuri de coronavirus la echipa din Voluntari și că acestea ar fi ținute ascunse. Ilfovenii au răspuns printr-un comunicat foarte dur și i-au amenințat pe ”câini” cu un proces.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari spune că nu are fotbaliști la Academia sa infectați cu coronavirus, totul fiind o invenție a celor din ”Peluza Cătălin Hîldan” pentru a pune presiune și mai mare înaintea partidei.

UPDATE, 1 august, ora 14:36 / În urma acuzelor lansate de suporterii dinamoviști cum că la FC Voluntari ar exista cazuri de coronavirus ținute la secret, Liga Profesionistă de Fotbal a efectuat un control la clubul ilfovean, în urma căruia s-a stabilit că informația este falsă.

ADVERTISEMENT

„Liga Profesionistă de Fotbal a luat cunoștință de comunicatul emis de Peluza Cătălin Hîldan, intitulat “Jos măștile!” și ține să facă următoarele precizări. 

Instituția noastră a cercetat faptele reclamate în comunicatul PCH, și a constatat că nu se confirmă sub nicio formă acuzele față de situația de la FC Voluntari. Nu au fost identificate aspectele reclamate, ba dimpotrivă am constatat că Academia de Fotbal Voluntari nu este închisă, activitatea acesteia derulându-se conform protocolului instituit de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. 
Mai mult, antrenorii din cadrul academiei, au fost instruiți, înainte de reluarea activității cu privire la protocolul medical. Totodată, niciun junior din cadrul academiei nu a fost depistat cu temperatură și nicio ambulanță nu a fost chemată la vreun antrenament. 

ADVERTISEMENT

Precizăm că am constatat, analizând lucrurile de la FC Voluntari că toți juniorii sunt termoscanați la intrarea in bazele sportive, iar temperatura este trecută într-un tabel. De asemenea, toate materialele cu care se lucrează sunt dezinfectate după fiecare antrenament. 
LPF a aflat că jucătorii de la prima echipă nu au intrat în contact cu juniorii Academiei de Fotbal Voluntari, aceștia având alte căi de acces spre terenurile de antrenament, precum și zile și intervale orare cu totul diferite față de perioadele rezervate echipei din Liga 1. 

Așadar, LPF poate să afirme în deplină cunoștință de cauză că toată activitatea celor de la FC Voluntari este dusă în condiții perfecte, cu respectul tuturor regulilor impuse de situația determinată de pandemie, dezmințind astfel afirmațiile din comunicatul de presă al Peluzei Cătălin Hîldan”, se arată în comunicatul LPF.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari răspunde acuzelor: „Invenții sinistre. Tertipuri ieftine”

Conducerea clubului FC Voluntari a postat un comunicat pe canalele oficiale de social media, în care îi atacă dur pe suporterii-acționari ai lui Dinamo, considerând că acuzele lansate de aceștia sunt niște „invenții sinistre”.

”Referitor la postarea de pe pagina de facebook ”peluza Cătălin Hâldan” dorim să facem următoarele precizări:

Academia de Fotbal Voluntari nu este închisă, activitatea acesteia derulându-se conform protocolului instituit de Ministerul Tineretului și Sportului și a Ministerului Sănătății.

Academia Voluntari și-a reluat activitatea la data de 01.07.2020, s-a reluat activitatea târziu, față de alte cluburi care deja organizau selecții și jocuri amicale,juniorii noștri au început pregătirile după întocmirea unui protocol medical, protocol care respectă în totalitate recomandările Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului(10 juniori pe teren, termoscanare, dezinfectarea jucătorilor, distanțare fizică la antrenamente, declarații din partea părinților, chestionare epidemiologică, accesul și părăsirea bazelor de antrenament pe porți diferite, pauze între antrenamente de 30 de minute, pentru a evita aglomerația jucătorilor, etc.).

Antrenorii din cadrul Academiei au fost instruiți, înainte de reluarea activității, cu privire la protocolul medical. Niciun junior din cadrul academiei nu a fost depistat cu temperatură.

COMUNICAT DE PRESĂ! Referitor la postarea de pe pagina de facebook" peluza Cătălin Hâldan "dorim să facem următoarele…

Posted by FC Voluntari on Friday, July 31, 2020

Nicio ambulanță nu a fost chemată la niciun antrenament (în cazul în care era detectat vreun junior cu Covid 19 se declanșa imediat de către DSP anchetă epidemiologică). – juniorii sunt termoscanați la intrarea în bazele sportive, iar temperatura este trecută de către antrenori într-un tabel.

Materialele cu care se lucrează la antrenament (mingi, copete, etc.) sunt dezinfectate după fiecare antrenament. Jucătorii de la prima echipă nu au intrat în contact cu vreunul dintre juniorii Academiei de Fotbal Voluntari, aceștia din urmă folosind căi de acces diferite către terenurile de antrenament în zile și intervale orare diferite față de pregătirile echipei mari.

Propunem grupului ”Peluza Cătălin Hâldan” să înceteze cu astfel de tertipuri ieftine preluate, parcă, din vecinătatea stadionului echipei pe care o susțin, Circul de Stat. Probabil, situația disperată în care se află Dinamo București a condus la propagarea acestei avalanșe de informații FALSE. Considerăm că aceste INVENȚII SINISTRE aduc grave prejudicii de imagine clubului și orașului nostru, drept pentru care FC Voluntari va acționa în instanță Peluza Cătălin Hâldan”, se precizează în comunicatul lui FC Voluntari.

 

ADVERTISEMENT