News

Contre între Germania și Estonia legate de arme trimise în Ucraina! Ce decizie au luat nemții

Contre între Germania și Estonia legate de arme trimise în Ucraina! Ce decizie au luat nemții și de ce au refuzat să exporte arme letale într-o țară cu numeroase probleme
22.01.2022 | 15:50
Contre intre Germania si Estonia legate de arme trimise in Ucraina Ce decizie au luat nemtii
ADVERTISEMENT

Guvernul de la Berlin a refuzat să exporte arme letale în Ucraina, în ciuda faptului că SUA, Marea Britanie, Polonia și alți aliați au făcut deja acest lucru. Culmea, Germania blochează și Estonia să trimită arme în Ucraina.

Dacă ne raportăm la această situație, Berlinul a transmis că refuză să permită unei țări terțe să trimită artilerie în Ucraina pentru că armamentul provine chiar din Germania.

ADVERTISEMENT

Contre între Germania și Estonia legate de armele trimise în Ucraina!

Între timp, problema a fost disecată pe toate părțile de specialiștii în securitate occidentală. Cert este că toată lumea o vede ca pe un test al politicii Berlinului față de transferul de arme în timpul unei crize tot mai mari în Europa.

De asemenea au fost evidențiate dificultățile cu care se confruntă SUA și aliații săi din Europa în a crea un răspuns concret și comun la ceea ce face Rusia în Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Germania ezită să ne livreze (arme – n..red.)”, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov.

De remarcat că partea germană a transmis că întregul impas este rezultatul unei politici de lungă durată privind exporturile de arme către regiunile aflate în conflict.

ADVERTISEMENT

Un oficial al guvernului estonian a precizat că guvernul său încă încearcă să convingă Germania să se răzgândească.

„Sperăm că vom obține aprobarea Germaniei”, a spus Kristo Enn Vaga, consilier al ministrului eston al Apărării. „Estonia a arătat că vrem să ajutăm Ucraina în termeni practici cu ce putem”, a mai zis acesta.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că specialiștii consideră că în timp ce armele estoniene nu ar schimba dinamica pe câmpul de luptă, refuzul Germaniei poate fi interpretat.

Și, în mod evident, Moscova ar putea face acest lucru ca pe un alt semn al unei probleme în mijlocul Alianței.

Cu toate acestea, Germania va trimite un spital de campanie pentru a sprijini Ucraina. “Astfel, un spital de campanie complet va fi livrat în februarie, cu instruirea necesară”, au anunțat nemții care au explicat că unitatea ar avea un cost total de 5,3 milioane de euro.

“Am furnizat deja aparate de asistenţă respiratorie”, a adăugat ministrul, amintind că Germania tratează “deja în spitale ale Bundeswehr (armata germană) soldaţi ucraineni grav răniţi”.

“Suntem, aşadar, alături de Kiev. Acum trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a dezamorsa criza”, a rezumat partea germană.

ADVERTISEMENT
Tags: