Sport

Contre între Ion Țiriac și Eduard Novak după JO Tokyo 2020: ”Hai s-o dăm dracului!”

România a luat patru medalii la JO Tokyo 2020, iar subiectul legat de banii investiți în sport a dus la o discuție amplă între Ion Țiriac și Eduard Novak.
06.08.2021 | 11:23
Contre intre Ion Tiriac si Eduard Novak dupa JO Tokyo 2020 Hai so dam dracului
România a luat patru medalii la JO Tokyo 2020, iar subiectul legat de banii investiți în sport a dus la o discuție amplă între Ion Țiriac și Eduard Novak
ADVERTISEMENT

Șeful MTS a fost implicat într-o controversă și cu scrimera Ana Maria Popescu, după ce aceasta a cucerit medalia de argint la spadă.

La revenirea în țară, sportiva a avut un discurs ”acid” la adresa ministrului cu privire la bugetul alocat pentru scrimă și i-a transmis acestuia să câștige el medalia de aur pe care ea a ratat-o.

ADVERTISEMENT

Prestația modestă a României la JO Tokyo 2020 a dus la un conflict între Eduard Novak și Ion Țiriac

Discuțiile cu privire la bugetul pe care îl are sportul în România sunt din ce în ce mai ample după evoluția dezamăgitoare de la JO Tokyo 2020, iar Ion Țiriac și Eduard Novak s-au contrat într-o emisiune de televiziune.

În momentul în care ministrul Tineretului și Sportului a dezvăluit câți bani a cerut pentru sport la rectificarea bugetară, fostul șef de la FR Tenis s-a enervat și i-a dat o replică dură lui Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

”E de discutat, domnule ministru! Ați cerut 50 de milioane, față de alea 3 miliarde pe care le dau ungurii pentru sport! Adică mai discutăm ceva? Nu mai avem de discutat nimic din punct de vedere financiar! Hai s-o dăm dracului cu financiarul că nu mai avem de discutat!”, a spus Țiriac la TVR.

Ministrul Sportului, replică acidă pentru Țiriac

”Am discutat despre sport de performanță. De unde să vină acești campioni? Unde este tineretul care în grădiniță, în școală, nu știu ce face. Domnule, ministru, sportul a devenit 100% profesionist! Pierre de Coubertin nu mai există cu ‘important e să participi!’. Nu, nu! Important e să faci bani”, a continuat fostul președinte al FR Tenis.

ADVERTISEMENT

Replica lui Eduard Novak nu s-a lăsat așteptată: ”Aici vreau să punctez un lucru important. În momentul în care eu vorbesc despre strategie, asta nu este o strategie care se naște în biroul ministrului și am aberat ceva cu doi subsecretari.

Este un memorandum, un grup de lucru, care este creditat de tot guvernul, semnat de mai multe ministere. Înseamnă că se dorește ca sportul să devină important în România”.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, cerere expresă pentru premierul Cîțu

Sandu Pop, secretar general al Federației Române de Canotaj, a anunțat faptul că MTS a transmis că nu mai sunt fonduri pe care să le investească în acest an pentru sporturile olimpice. Astfel centrele tuturor sporturilor olimpice vor fi închise pentru luna august.

La rândul său, Elisabeta Lipă speră ca sportul românesc să fie ajutat în continuare de autorități și speră la rectificarea bugetului, pentru că în urma ultimei rectificări, sportul nu a primit deloc bani.

Președintele FR Canotaj i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîțu prin care îi cere să nu lase sportul să moară, însă nu s-a sfiit să arunce ”săgeți” în direcția ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT