News

Contre între Olguța Vasilescu și Victor Ponta în Parlament! „Riscați pușcăria”

26.06.2019 | 14:38
Contre intre Olguta Vasilescu si Victor Ponta in Parlament Riscati puscaria

Contre serioase între Lia Olguța Vasilescu și Victor Ponta în Parlament pe seama legii pensiilor! Astfel, la puțin timp după ce deputații au votat pentru mărirea pensiilor, liderul Pro România, le-a transmis în plen celor de la PSD, că parlamentarii săi au votat legea având încredere că miniștrii social-democrați au informat corect forul când au zis ca sunt bani de pensii. Aproape imediat însă a ținut să tragă și un semnal de alarmă.

Contre între Olguța Vasilescu și Victor Ponta în Parlament!

Victor Ponta le-a spus lui Eugen Teodorovici, Marius Budai și Liei Olguta Vasilescu că speră că aceștia știu faptul că reprezintă infracțiune oferirea de date inexacte Parlamentului. Mai mult de atât, Ponta a menționat legea răspunderii ministeriale, una care prevede că e infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 2 la 12 ani prezentarea de către membrii Guvernului, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Apoi a luat cuvântul, Lia Olguța Vasilescu care nu a ezitat o clipă și i-a replicat lui Ponta că nu o miră abordarea acestuia ținând cont că ei i s-a făcut dosar penal când el era șeful PSD. „Vreau să-i răspuns domnului care a vorbit înainte. Având în vedere că pe vremea dumneavoastră mi se făcea dosar penal că făceam fațade, nu mă miră abordarea dumneavostră. Această lege e foarte importantă, e cea mai importantă lege din acest mandat”, a spus Olguța Vasilescu.

Contre între Olguța Vasilescu și Victor Ponta în Parlament! Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta
Victor Ponta le-a spus social democraților că se pedepsește cu închisoare minciuna în Parlament. Sursa foto – facebook

Senatul a respins legea pensiilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Legea a fost adoptată cu 197 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 70 de abţineri. De remarcat că săptămâna trecută, Senatul a respins legea. Au fost înregistrate atunci numai 65 de voturi ”pentru” şi 22 de abţineri, în condiţiile în care pentru adoptare ar fi fost necesare 68.

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări după ce legea a căzut la Senat că va trece de vot la Camera Deputaţilor. Vă readucem aminte și faptul că în luna martie, Curtea Constituţională a declarat parţial neconstituţională Legea pensiilor, în urma sesizării formulate de PNL şi USR. La puțin timp după ce a plecat de la Camera Deputaților, Victor Ponta a ținut să-i răspundă și el Olguțăi Vasilescu. “Am votat PENTRU Legea Pensiilor dupa ce Ministrul Finantelor si Ministrul Muncii au dat asigurari oficiale ca exista banii necesari pentru aplicarea acesteia – in caz contrar le-am atras atentia ca raspund penal ( inchisoare pana la 12 ani) in baza Art 8 din Legea 115/1999 !

Contre între Olguța Vasilescu și Victor Ponta în Parlament! Olguţa Vasilescu, Victor Ponta şi Liviu Dragnea
Lia Olguţa Vasilescu, Victor Ponta şi Liviu Dragnea pe vremea când toti reprezentau PSD. Sursa foto – facebook

Victor Ponta, replică dură pe facebook

Basescu a spus in 2009 ca sunt bani de pensii ( ca Olguta acum – minciunile si isteriile Olgutei le-am ignorat – trebuie sa intelegem supararea celor care acum sunt “NIMIC” – citat din idolul ei) ! Sper ca de data aceasta sa nu fie nevoie sa vina inca un Guvern “Ponta” sa dea inapoi pensiile taiate! Tot azi am votat pentru RESPINGEREA proiectului senatorlui Brailoiu care modifica regimul pensiilor militare – ProRomania sustine aplicarea exacta si integrala a Legii 223/2015 !”, a scris Victor Ponta pe Facebook