Alegeri 2024

Contre între Piedone și Rareș Bogdan. ”O oaie bleagă, dar fițoasă”. ”Nu voi reuși să fiu la fel de mitocan”

Război al declarațiilor între Cristian Popescu Piedone și Rareș Bogdan, după ce liberalul a spus că edilul de la Sectorul 5 pierde alegerile pentru Primăria Capitalei.
08.05.2024 | 17:55
Contre intre Piedone si Rares Bogdan O oaie bleaga dar fitoasa Nu voi reusi sa fiu la fel de mitocan
Schimb de replici acide între Piedone și Rareș Bogdan Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În stilul caracteristic, primarul Sectorului 5, candidat PUSL la funcția de primar al Bucureștiului, a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care îl jignește pe liderul liberal și îl acuză de deturnare de fonduri. În replică, prim-vicepreședintele PNL spune că nu se va coborî la nivelul lui Piedone.

Cristian Popescu Piedone: ”O oaie bleagă, dar fițoasă”

Cristian Popescu Piedone îl numește pe Rareș Bogdan „o oaie de la Bruxelles cu batistuță, bleagă, dar fițoasă și obișnuită” și susține că liberalul ar fi „sifonat” sute de mii de euro de la companii de stat.

ADVERTISEMENT

„Aud că behăie prin târg… o oaie! O oaie bleagă, dar fițoasă, obișnuită, încă de jună, să mulgă ciobanii înstăriți, ca să-și facă propria stână! Dacă ‘bogdan Întâmplătorul’ era oaie, așa începeau conversațiile despre ea, prin saivane, izlazuri și stâne!

‘bogdan Întâmplătorul’ e însă un un suport de mucava pentru diverse batiste de buzunar! Câteva curate, restul… pătate, dar scumpe! Am citit prin presa noastră de ziare că ‘bogdan Întâmplătorul’ a plătit vreo 263 de mii de euro pentru o batistuță imprimată cu logoul Societății Naţionale de Transport de Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş!

ADVERTISEMENT

Ba nu! Cred că ăla a fost un contract… Ori a dat el o batistuță pentru banii ăia… Ori o fi de când l-a nășit pe Florinel ăla mic? Știe el!

Uite, altă batistuță purtată de oaia de Bruxelles are brodat un nume vestit: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj! Batistuța asta a fost lucrată, spălată și stoarsă… vreo 4 ani! Știe el! Oaia de Bruxelles mai are două broderii cumsecade pe batistuțe, dar… din respect pentru croitori nu detaliez! Știe el!

ADVERTISEMENT

Îți mai înșir câteva mărci de batistuțe pe care deja le ai în strungă, oaie! Așa… să ai subiecte de conversație când ți se face de behăit:
Batistuța… Autoritatea de Supraveghere Financiară (300 mii euro)
Batistuța… ‘Romgaz SA’ (280 mii euro!)
Batistuța… ‘Hidroelectrica SA’ (110 mii euro)
Batistuța… ‘Electrica Transilvania Nord SA’ (Cam 100 mii euro)

Nu, nu, oaie! Atât i-au costat să le porți batistuțele! Mai vrei? Că… mai am! Păi te ciufulești la Lupul singuratic, oaie!? Tu, ditamai milogul, expert la… ștate și stat degeaba, te-ai apucat să behăi la tramvai?”, a scris Piedone.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan: ”Nu voi reuși să fiu la fel de mitocan!”

În replică, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan declară că nu poate fi la fel de mitocan precum primarul de la Sectorul 5 și că nu coboară la nivelul lui Piedone.

„Eu sunt un om inteligent, cultivat… Eu pot să fac teatrul pe care-l face el și să încerc să fiu la fel de agresiv verbal. Nu voi reuși să fiu la fel de mitocan. Pot încerca să fiu grobian.

El niciodată în viața asta, decât dacă stă lângă părinți, dacă merge la expoziții și operă, și teatru, 12 ani la școală la zi, poate are o șansă să încerce să fie cum sunt eu. Așa că nu cobor la nivelul lui”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea PLUS.

Europarlamentarul PNL este convins că bătălia electorală pentru Capitală se va da între trei candidați, Piedone nefiind inclus printre aceștia.

„Bătalia electorală se va da între Sebastian Burduja, care trebuie să recupereze din bazinul electoral al lui Nicușor Dan, Gabriela Firea, sub bazinul electoral PSD, și Nicușor Dan, cu bazin electoral USR și PMP.

Cred că la alegerile de la București câștigarea va fi cu un scor sub 30% pentru că cei trei candidați ale celor trei bazine consolidate vor fi cei care vor împinge candidatul spre câștigător.

Nicușor Dan coboară. Cristian Popescu Piedone nu are de unde sa ia, bazinul electoral pe care-l are e în Sectorul 5, parțial, și este unul destul de redus. El avea șanse doar dacă nu intra în lupta Firea”, a mai spus Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT