News

Contre între Rareş Bogdan şi Ludovic Orban: ”Sunați-l și întrebați-l”

01.06.2019 | 21:05
Contre intre Rares Bogdan si Ludovic Orban Sunatil si intrebatil
ADVERTISEMENT

Apar primele fricțiuni în interiorul Partidului Național Liberal din cauza declarațiilor făcute de Ludovic Orban despre IT-iști. Acesta spusese azi la Mediaș că nu e de acord ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitelor la stat în timp ce există muncitorii care trag pe brânci și rămân cu mai puțini bani în buzunare după ce plătesc taxele decât IT-iștii.

Fricțiuni în PNL pe tema impozitării muncii IT-iștilor

Rareș Bogdan a spus că o astfel de măsură ar fi riscantă pentru că există multe creiere care au plecat afară și că ar trebui să avem grijă mai mult de IT-iști. ”Nu știu, vorbiți cu președintele, cel care a făcut această declarație. Nici nu știam de declarația asta, acum aflu. Este extrem de riscant, pentru că și așa avem o mulțime de ”creiere” care au plecat.

ADVERTISEMENT

Sunați-l pe domnul Orban și întrebați-l. Nu există, în programul de guvernare al PNL, o astfel de măsură. Probabil el are toate explicațiile necesare. Vă asigur că PNL va da doar facilități pentru mediul de afaceri, nu se va apuca să taie. Nu stau acum să mă uit după ce declară fiecare, chiar și domnul Orban, acum două ore sau trei. Vă asigur că nu va fi făcut (n.r. tăierea avantajelor IT-iștilor). Vom elimina și taxele pe stâlp, și supraacciza, și pensiile speciale”, a susținut Rareș Bogdan la România TV.

Ludovic Orban nu vrea să îi mai scutească pe IT-iști de la impozite. Sursa foto: cotidianul.md

Argumentele lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a susținut azi la o vizită în județul Sibiu că România trebuie guvernată după principiul neutralității fiscală, căci acesta este principiul fundamental care asigură egalitate și prosperitate pentru toți, și anume că impozitul trebuie plătiți pentru toți, fără discriminare pentru anumite categorii de muncă, precum cea din zona IT.

ADVERTISEMENT

”De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental”, a fost explicația dată de Ludovic Orban.