News

Contre între Traian Berbeceanu și ministrul Vlad Voiculescu. Ce îi reproșează Prefectul Capitalei

25.01.2021 | 12:50
Contre intre Traian Berbeceanu si ministrul Vlad Voiculescu Ce ii reproseaza Prefectul Capitalei
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu a recunoscut că autoritățile sunt îngrijorate referitor la evoluția pandemiei de coronavirus, însă legislația obligă la relaxarea restricțiilor în București sau alte orașe.

Prefectul Capitalei a anunțat că operatorii din HoReCa puteau da autoritățile în judecată dacă nu s-ar fi decis relaxarea restricțiilor în București.

ADVERTISEMENT

Berbeceanu i-a transmis lui Vlad Voiculescu că putea interveni dacă dorea să modifice decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, pentru a stopa relaxarea măsurilor.

Traian Berbeceanu spune că a fost obligat să relaxeze măsurile în București

„Noi nu am avut opțiunea de a nu pune în aplicare prevederile aflate în vigoare în Anexa 3 din Hotărârea de Guvern, pentru că în caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, știu eu, operatorii licențiați din domeniul jocurilor de noroc, chiar și organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acționeze în instanță, să ceară daune foarte mari și să câștige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câștige în termene foarte scurte”, a precizat Traian Berbeceanu la RFI România.

ADVERTISEMENT

Berbeceanu i-a pasat responsabilitatea ministrului Vlad Voiculescu, cel care se putea opune relaxării măsurilor din București: „În realitate și noi suntem foarte îngrijorați de evoluția situației pandemice.

Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu.

ADVERTISEMENT

Acea Hotărâre de Guvern îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătății și a fost semnată chiar de ministrul Sănătății.

I-am explicat că pentru a nu pune în executare aceste măsuri de relaxare parțială, avem nevoie de un nou act normativ, iar Ministerul Sănătății putea să intervină din timp pentru modificarea condițiilor de relaxare a anumitor activități economice. Ședința de Comitet a fost vineri, iar noi am dispus ca aceste măsuri de relaxare parțială să intre în vigoare de luni. (…) Am vrut să oferim posibilitatea Ministerului Sănătății și domnului ministru să intervină legislativ dacă consideră că este nevoie”.

ADVERTISEMENT

Între timp, în București și în Cluj-Napoca restricțiile vor fi relaxate, însă nimeni nu poate garanta că în 2 săptămâni societatea nu se va întoarce la carantină.

 

ADVERTISEMENT