News

Contre la Chișinău între AUR și Blocul Comunisto-Socialist. Fostul primar al capitalei a sărit la Igor Dodon

Incidentul a avut loc în tipul unor acțiuni electorale în contextul alegerilor parlamentare din 11 iulie.
04.07.2021 | 17:12
Contre la Chisinau intre AUR si Blocul ComunistoSocialist Fostul primar al capitalei a sarit la Igor Dodon
ADVERTISEMENT

Duminică a avut loc în centrul Chișinăului marșul „Iubim Moldova” organizat de Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, în frunte cu ex-preşedinţii Igor Dodon şi Vladimir Voronin.

Contre la Chișinău între AUR și Blocul Comunisto-Socialist. Fostul primar al capitalei a sărit la Igor Dodon

Mii de simpatizanţi ai Blocului s-au strâns la manifestaţia organizată în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Aceștia au scandat lozici de susţinere a Blocului, în mare parte în limba rusă, relatează Adevărul.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a decis să organizeze o contramanifestaţie.

Mai mulţi reprezentanţi AUR, printre care liderul formaţiunii Vlad Bileţchi, ex-primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, şi fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu, au întins un tricolor imens pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, aşa încât să închidă accesul manifestanţilor Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care se îndreptau pe Bulevard din direcţia străzii Alexandru Puşkin către Preşedinţie şi Parlament.

ADVERTISEMENT

Manifestanţii AUR au scandat „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” în vreme ce susținătorii Comuniştilor şi Socialiştilor se deplasau în direcţia lor.

Forţele de ordine au intervenit şi i-au îndepărtat pe protestatarii AUR, care au reclamat că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorul în picioare.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, la un moment dat, Dorin Chirtoacă a reuşit să evite cordonul Poliţiei şi a încercat să se năpusteasca asupra lui Igor Dodon, care era în fruntea marşului alături de Vladimir Voronin.

Câteva persoane din coloana de manifestanţi ai Comuniştilor şi Socialiştilor l-au oprit pe Dorin Chirtoacă, l-au bruscat şi l-au târât departe de susținătorii lui Dodon şi Voronin.

ADVERTISEMENT

Igor Dodon a spus că acţiunea celor din AUR este o provocare. „Jos provocatorii”, a declarat fostul președinte al țării.

Igor Dodon: Iată faţa adevărată a unioniştilor

Fostul președinte al Republicii Moldova a criticat partidele proeuropene şi unioniste după ce Dorin Chirtoacă a încercat să se năpustească asupra lui, în timpul marşului organizat de Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

„Iată faţa adevărată a partidelor de dreapta (unioniste, pro-europene şi pro-NATO). Iată haosul şi violenţa pe care o reprezintă aceste partide – PAS, PUN, AUR ş.a.

Chirtoacă şi alde dânsul au fost şi rămân emblema dreptei in Moldova. Emblema haosului, a bădărăniei, a furtului miliardului, a incompetenţei în administraţie, a corupţiei, emblema iresponsabilităţii faţă de cetăţeni”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

ADVERTISEMENT