Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Contre la Fanatik Superliga: De ce nu s-au calificat FCSB, U Craiova, Farul și Rapid în Cupa Romaniei?

Noul sistem de desfășurare al Cupei este principalul ”vinovat” că o singură echipă din Top 6 SuperLiga a prins sferturile, este concluzia trasă în FANATIK SUPERLIGA.
09.12.2022 | 14:30
Contre la Fanatik Superliga De ce nu sau calificat FCSB U Craiova Farul si Rapid in Cupa Romaniei
Noul sistem al Cupei României a făcut ca în sferturi să ajungă o singură echipă din Top 6 SuperLiga.
ADVERTISEMENT

Ieri s-a pus punct fazei grupelor în ediția actuală a Cupei României Betano. Se știe acum tabloul sferturilor de finală, fază în care nu au ajuns cinci dintre primele șase echipe din SuperLiga. Vorbim, în ordine, despre Farul, Rapid, FCSB, Universitatea Craiova și Petrolul. Cum s-a ajuns aici a fost una dintre temele dezbătute în ultima ediție a FANATIK SUPERLIGA.

”Poate că nu s-au calificat și pentru că sistemul de desfășurare este efectiv ciudat”, este concluzia pentru surprizele din Cupa României

Doar CFR Cluj, dintre formațiile care fac parte acum din grupul celor de play-off în SuperLiga, merge mai departe în primăvară în Cupa României Betano. De ce nu s-au calificat FCSB, U Craiova, Farul și Rapid?

ADVERTISEMENT

”Discuția nu se poate face doar că nu s-au calificat. Poate că nu s-au calificat pentru că n-au vrut. Au călcat strâmb. Dar poate că nu s-au calificat și pentru că sistemul de desfășurare este efectiv ciudat.

Nu poți să înțelegi nimic. Noi ajungem să ierarhizăm niște echipe în funcție de rezultate cu adversari diferiți”, este un prim răspuns al lui Alin Buzărin în FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Un fel de struțo-cămilă”

Și apare, desigur, în discuție, exemplul liderului campionatului, Farul. Trupa lui Gică Hagi nu a mers mai departe pentru că remizat la Alexandria. ”A făcut 2-2 la Alexandria. După aceea a bătut în Giulești. Bun, i se poate reproșa un meci. Cel de la Alexandria, unde trebuia să câștige.

Dar eu cred că dacă mai juca un meci și cu celelalte, cu U Cluj și Dumbrăvița…Nu poți să ierarhizezi așa…Este ca și cum ai aduna mere cu pere. Nu se poate una ca asta.

ADVERTISEMENT

Este un fel de struțo-cămilă. Pe de altă parte, ne-ai răpit farmecul acelor meciuri de Cupă, cu prelungiri”.

Pentru ca, mai târziu, ca o concluzie, să spună: ”Avem acum o Cupă fără Craiova (n.r. Universitatea), Rapid, Farul, FCSB, iată și fără Petrolul. Deci din primele șase clasate în SuperLiga în momentul acesta, mai este doar CFR Cluj. 

ADVERTISEMENT

Noi, pe acest sistem plătim, unei firme olandeze. Care ne învață să împerechem stânga cu dreapta și dreapta cu stânga. 

Altă lipsă de logică. De ce unele au jucat toate trei meciurile în deplasare? Craiova, de exemplu. FCSB, de exemplu”.

Și are perfectă dreptat și cu ultima idee, apreciază Cristi Coste, moderatorul acestei ediții din FANATIK SUPERLIGA. Pentru că unul dintre criteriile de departajare era numărul de goluri marcate pe teren străin. ”Iar dacă ai jucat doar în deplasare, este clar că orice reușită conta!”, este semnalată anomalia.

S-a pierdut și farmecul întrecerii pentru echipele mici

Florin Gardoș este de acord. Și mai ridică o temă de discuție legată de noul sistem al Cupei României. ”Mai e ceva. Faptul că echipele din ligile inferioare mereu știau că dacă avansează în competiție o echipă mare va veni la ei. Acesta era farmecul”, a spus Gardoș în FANATIK SUPERLIGA.

Și da, cazul celor de la Dumbrăvița, care nu le-au putut oferi fanilor șansa de a-i vedea pe cei de la CFR Cluj sau Rapid, este elocvent. ”Nu va mai prea veni la ei. Că și aici s-a schimbat. Vor juca împotriva lor. Pentru că, mergând mai departe în competiție depinzi de prime-time-ul televiziunilor. 

Și lunile acestea, se joacă în octombrie, noiembrie, decembrie. Se întunecă repede. Trebuie să te duci la ei sau să joci în altă parte. Gen Ocna Mureș la Zlatna și e masa de masaj lângă…”, spune și Buzărin.

”Păcat cu au ieșit cinci echipe cu tradiție”

Bănel Nicoliță a fost rugat să comenteze cazul celor de la FCSB. Și spune că în opinia sa lucrurile s-au schimbat radical după acea remiză de la Arad.

”Acolo a fost meciul care a decis. FCSB în ultimul timp și-a dorit să câștige Cupa României. Nu au mers cu echipa a doua pentru că nu-i interesa.

Acum, la meciul acesta au făcut-o, pentru că nu mai conta. Șanse erau, dar teoretice, pentru că nu depindeau de ei, ci de alții. Și-atunci le-au dat șansă celor din Academie.

Ieri s-a văzut, toți cei care au intrat erau de la echipa a doua, care joacă în Liga a treia”, a spus Nicoliță în FANATIK SUPERLIGA.

Într-adevăr, în meciul cu FC Botoșani au jucat și oamenii de la Academie. Dar și, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, și jucătorii de la prima echipă care nu se mai antrenează cu aceasta.

Și mulți dintre ei și-au depășit condiția în acest meci. ”Mie mi-au plăcut. Au primit o șansă și au profitat de ea. Cum este Musi, cum este Ianis Stoica. Apropo de el, eram la un meci din Europa, atunci când l-a folosit Dică, și erau oameni care se interesau de el.

Doreau să ajungă la Gigi Becali să-l întrebe dacă vrea mai mult de cinci milioane pe el. Oameni din București, dar care aveau legături la arabi”, spune Nicoliță.

Pentru ca apoi să tragă concluzia și legat de Cupa României: ”Pot spune doar atât. E păcat că au ieșit cinci echipe cu tradiție”.

 

 

ADVERTISEMENT