Fotbal intern

Contre la TV între cele două echipe din Craiova: ”N-am pierdut nimic” / ”Vom cere daune”

21.01.2021 | 21:29
Contre la TV intre cele doua echipe din Craiova Nam pierdut nimic  Vom cere daune
ADVERTISEMENT

Reprezentanții echipelor din Craiova s-au contrat în direct la TV, după ce a apărut motivarea Curții de Apel București prin care gruparea lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească numele de Universitatea Craiova pe materialele promoționale ale clubului.

Curtea de Apel București și-a motivat decizia prin faptul că gruparea condusă de Adrian Mititelu, FC U Craiova SA, a încălcat drepturile de proprietate atunci când a comercializat produse cu însemnele Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

La momentul deciziei prin care grupării din Liga 2 i-a fost interzis dreptul să mai folosească însemene Universității Craiova, Adrian Mititelu spunea că hotărârea este ”nedreaptă și absurdă”.

Reprezentanții echipelor din Craiova s-au contrat în direct la TV

Motivarea Curții de Apel a agitat spiritele între echipele din Craiova, iar conducătorii acestora s-au contrat în drect la TV, chiar dacă Pavel Badea, președintele CS Universitatea Craiova, a refuzat să dialogheze cu Adrian Mititelu jr., omul care conduce FC U Craiova din Liga 2 după arestarea tatălui său.

ADVERTISEMENT

”E o eroare, decizia nu e de azi, e o decizie provizorie. Noi avem un dosar pe rol cu CSU. Și după decizia provizorie, nu trebuie să folosim sigla și numele până când se dă decizia finală, dar nu e definitivă. E o decizie provizorie, deci ne judecăm pe niște mărci. Ei ne cer să anulăm 4 mărci și noi 21 de mărci”, a declarat Mititelu jr. la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Pe site-ul nostru e vorba despre alte sigle, scrie undeva că nu mai avem voie să ne numim SC Universitatea Craiova? Site-ul e proprietatea altei persoane, nu a noastră. Cum să nu ne mai numim Universitatea Craiova. Guvernul Năstase a decis ca echipele să nu se mai numească cu Universități sau Politehnici. Echipa se numește FC U Craiova SA”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”Clubul Sportiv Craiova condus de Pavel Badea, să nu facem confuzia cu firma lui Mihai Rotaru. Ei ne-au dat în judecată. Deocamdată n-am pierdut nimic, e o decizie indirectă, însă trebuie să privim altfel lucrurile.

Ei au câștigat marca în condițiile în care procesul cu palmaresul l-am câștigat noi. Marca e derivată din palmares și de-asta spun că noi vom câștiga și marca, se va revizui. Noi avem toate resursele să promovăm, ar fi un coșmar să nu promovăm”, a mai spus șeful FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Badea, acuze grele pentru clubul lui Mititelu

La rândul său, Pavel Badea, președintele CS Universitatea Craiova, a precizat că el a jucat la o echipă care nu a folosit legal numele: ”Vă dați seamă că Clubul Sportiv Universitatea Craiova trebuie să apere ceea ce e mai important. Instanța a hotărât ca acest nume să fie purtat doar de clubul care e aparținut Ministerului Educației.

Clubul din Liga 2 nu are dreptul să folosească acest nume. Niciodată Craiova lui Mititelu nu a avut vreo formă legală să folosească numele Universitatea Craiova. Eu am jucat pentru o entitate care nu a folosit un nume legal”.

”Până în 1991 nu era nimic special, după care echipa de fotbal s-a desprins de clubul Universitatea Craiova. Nu a existat o lege sau vreun act prin care să dețină acest nume. Toată lumea credea că ei au numele, dar ei nu au avut niciodată numele, activitatea lor a fost semilegală. Noi ne-am dorit să avem la Craiova un proiect care să aibă continuitate.

Am încercat să-i spunem lui Mititelu să dea drumul la echipă, dar nu a vrut, a spus că e a lui și a copiiilor lui. Vom cere daune, în momentul acesta cei de la Juridic se vor decide ce vom face, dar noi vrem să terminăm toată această tevatură. Decizia de azi, de fapt astăzi a apărut în Monitorul Oficial sau cel puțin asta mi-au spus avocații, e o decizie provizorie, iar acum avem o decizie definitivă până la judecarea dosarului mare”, a afirmat Badea.

Mititelu jr, răspunsuri dure pentru Pavel Badea

Rămas în direct, Adrian Mititelu jr. a replicat imediat la spusele lui Badea: ”Mi-ar fi plăcut să-i pun niște întrebări domnului Badea, cum declara el că a dat de un club legendar și cel mai mare nume din fotbalul românesc.

În 2013, când s-a întâlnit cu doamna Lia Olguța Vasilescu și cu domnul Rotaru să facă un club nou. Echipa e a lui Adrian Mititelu din 2005, s-au plătit sume de bani considerabile. El ce dorea, să se dea tata la o parte și să facă ei echipă. Nu e corect așa. Cum să spună că rămânea Craiova fără echipă?

Nu poți din cauza unei persoane pe care nu o suporți să faci să sufere atâția suporteri. Judecătorul de la palmaresuri făcea afaceri cu domnul Rotaru. Timpul ne va da dreptate și vreau să văd reacția domnului Badea când se va termina procesul.

Dacă CSU era băgată în Liga a patra, noi în Liga 1 și să primim și bani, ei nu ar mai fi fost așa de susținuți. Fanii din Craiova doreau să vadă un stadion nou și frumos, aici a fost diferența împărțirii fanilor”.

Unul dintre liderii de galeriei ai echipei lui Mititelu, Andrei Preda, a ținut și el să intervină în acest scandal: ”Avem o decizie de la FIFA, în care să plătească 1 milion de euro către jucătorii din anii 2006-2009. Noi știm ce patroni am avut la echipă, Universitatea Craiova nu e adevărata Craiova. De-asta nu i-au lăsat nici să joace 3 ani în cupele europene.

Vi se pare corect ce s-a întâmplat în 2013? Vi se pare normal că în trecut vorbeam despre Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo. Iar acum noi nu existăm”.

ADVERTISEMENT