News

Contre Ludovic Orban – Raluca Turcan la alegerile PNL Sibiu: ”Ați fost mâna mea dreaptă” / ”Ați girat ceea ce se întâmplă în partid”

Ludovic Orban și Raluca Turcan au avut, vineri, un schimb de replici dur la alegerile locale de la filiala PNL Sibiu.
06.08.2021 | 20:50
Contre Ludovic Orban  Raluca Turcan la alegerile PNL Sibiu Ati fost mana mea dreapta  Ati girat ceea ce se intampla in partid
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de două luni până la Congresul PNL, disputa verbală dintre taberele celor doi rivali la președinția partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu, se intensifică.

Vineri, la Sibiu, liderul în exercițiu al liberalilor și ministrul Muncii din Guvern, Raluca Turcan, au intrat într-o dispută destul de acidă.

ADVERTISEMENT

Dispută verbală Ludovic Orban vs. Raluca Turcan la alegerile filialei PNL Sibiu

Ludovic Orban a declarat vineri, la Sibiu, că nu înțelege de ce fosta sa ”mână dreaptă” din guvern, Raluca Turcan, nu îl susţine la șefia partidului.

În consecință, liderul PNL spune că a decis să nu o mai susțină nici el pentru conducerea organizației județene a formaţiunii, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Aș fi vrut să vin aici să o susțin pe Raluca Turcan, dar, din păcat a luat decizia să nu mă susțină pe mine. Nu știu de ce. Ea a făcut parte din echipa câștigătoare a PNL și când am câștigat alegerile europarlamentare, și când am câștigat alegerile prezidențiale cu cel mai mare scor pe care l-a obținut un candidat de dreapta și în primul tur, și în al doilea.

A fost mâna mea dreaptă ca vicepremier când au fost alegeri parlamentare. A luat decizia să nu rămână în echipa câștigătoare”, a spus Ludovic Orban, la Sibiu.

ADVERTISEMENT

Turcan îl acuză pe Orban de jocuri de culise

Imediat, din partea Ralucăi Turcan, a venit o replică tăioasă pentru Orban. Ministrul Muncii, aflat în cursă pentru al treilea mandat de lider al PNL Sibiu, l-a acuzat pe preşedintele PNL, de ”jocuri de culise” la aceste alegeri interne locale.

”Nu credeam că vor fi colegi care să aibă indecenţa să facă referiri la mine, să susţină atacuri suburbane, aşa cum am văzut şi în spaţiul public, aşa cum vedem zilnic la televizor, nu doar împotriva mea, iar aici, la Sibiu s-a încercat destabilizarea acestei organizaţii şi sub pretextul unei competiţii, de fapt, au fost nişte manevre, dar nu înţeleg pentru ce.

ADVERTISEMENT

Această competiţie nu este a mea cu Şovi (n.r. Constantin Şovăială), o spun direct, este a mea cu Ludovic Orban, pentru că din nefericire, domnule preşedinte al partidului, aţi girat ceea ce se întâmplă azi în PNL Sibiu”, a spus Raluca Turcan la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Sibiu.

Reacția lui Orban după aceste acuzații a fost fermă: sunt “pure invenții”.

”Nu am făcut jocuri de culise la Sibiu. Sunt pure invenţii. Eu sprijin un candidat din cauza faptului că practic o parteneră din echipa mea a decis să susţină pe altcineva, este exact o situaţie similară. Cum să răspund la nişte acuzaţii pentru care nu există nicio dovadă, nicio probă?”, a replicat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT