News

Controale la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Angajații se plâng că le este pusă viața în pericol. “Sunt zeci de cazuri de pozitivi”

Prefectura Argeș a dispus controale la Teatrul din Pitești după ce în presa locală a apărut o scrisoare a angajaților care acuză conducerea că nu ia măsuri contra Covid.
17.10.2021 | 18:42
Controale la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti Angajatii se plang ca le este pusa viata in pericol Sunt zeci de cazuri de pozitivi
Controale la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Angajații se plâng că le este pusă viața în pericol. “Sunt zeci de cazuri de pozitivi” Foto: Argeșul online
ADVERTISEMENT

Scrisoare a fost publicată în presa locală, iar în textul acesteia angajații teatrului susțin că sunt zeci de persoane infectate și îl acuză pe directorul teatrului că ignoră ceea ce se întâmplă și încearcă să îi intimideze, pentru ca situația să nu fie făcută publică.

Controale la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Angajații se plâng că le este pusă viața în pericol

Semnatarii mesajului reclamă, printre altele, faptul că există cazuri în care actorii trebuie să urce pe scenă deși sunt bolnavi, că lipsesc măsurile sanitare de protecție și că nemulțumiții au fost amenințați de managerul instituției, Felix Goldbach.

ADVERTISEMENT

„Nu vrem să murim!!!

Sîntem un grup de salariați ai teatrului Alexandru Davila din Pitești și vă rugăm să țineți cont de memoriul nostru.

În primul rînd ne cerem scuze pentru faptul că nu ne dezvăluim identitatea însă ne este teamă pentru locul nostru de muncă deoarece directorul Felix Goldbach ne-a spus că ne distruge dacă vom merge la Consiliul Județean, la Prefectură sau la presă cu ceva.

ADVERTISEMENT

Sîntem însă vocea tuturor celor care de frică tac și îndură. Situația de la teatru din ultima lună este extremă, de viață si de moarte.

De o lună i s-a spus directorului că situația Covid trebuie luată in calcul. A făcut crize, iar când a apărut în presa locala un articol că la teatru e epidemie de Covid ne-a înjurat pe toți de mamă și de sfinți, că nu vroia sa se afle, apoi a spus că se pișă pe toată lumea, de la Consiliu pînă la presă, că ia în p… pe oricine, că nimeni nu are ce să îi facă.

ADVERTISEMENT

E vorba însă de viața a peste 200 de angajați care sunt obligați să muncească într-un focar de Covid. Sunt zeci de cazuri de pozitivi și oameni care au simptome specifice Covid, dar directorul pune presiune pe toată lumea să nu se spună mai departe ca să nu se audă la Consiliul Județean, care îl poate destitui.

Când cineva îi spune despre aceste nereguli înjură și îi spune că are de-a face cu el dacă spune mai departe și îl amenință că îl dă afară”, se arată în scrisoarea publicată de Argeșul online.

ADVERTISEMENT

După apariția scrisorii angajaților Teatrului Carol Davila din Pitești, subprefectul cu atribuții de prefect al județului Argeș, Lucian Ionescu, a anunțat că a decis să ceară controale la Teatrul „Alexandru Davila” după ce a citit în presa locală mesajul atribuit angajaților instituției.

„Noi avem un ordin de prefect, dat în urmă cu o săptămână, care prevede organizarea de echipe mixte de control. În baza acelui ordin am dispus să citească articolul respectiv şi să se realizeze controale, să vadă dacă se confirmă.

În funcţie de responsabilităţile fiecărei instituţii se vor implica în controalele de acolo. Controalele vor începe cât mai repede”, a declarat subprefectul Lucian Ionescu pentru News.ro.

La câteva ore distanță de la publicarea scrisorii, conducerea instituției culturale a transmis o reacție la acuzațiile cuprinse în mesajul angajaților.

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, acuzatoare la adresa conducerii Teatrului Alexandru Davila din Pitești, ne vedem nevoiți să venim cu următoarele precizări:

  • niciodată nu am avut în intenție să ascundem sau să trecem cu vederea aspectele legate de eventualele infectări cu Covid 19 în rândul personalului teatrului Alexandru Davila
  • întotdeauna am luat măsuri sporite de siguranță; oamenii au purtat măști și au lucrat distanțați fizic
  • am cunoștința de toate cazurile care sunt evidență la acest moment
  • cei care au făcut deplasarea la Chișinău cu ocazia festivalului Festis nu au nicio problemă de sănătate întrucât fie sunt vaccinați fie și-au făcut test înaintea plecării
  • eu însumi sunt vaccinat și nu am simptome Covid”, se arată în mesajul semnat de Felix Constantin Goldbach, managerul teatrului și publicat de Argeșul Online.

Managerul mai precizează că, în opinia sa, cele apărute în media sunt speculații de natură să destabilizeze activitatea instituției pe care conduce și că va fi la dispoziția mass-media la întoarcerea din deplasarea de la Chișinău.

ADVERTISEMENT
Tags: