News

Video exclusiv. Controale de amploare în complexul Dragonul Roșu. Patru autocare cu jandarmi au fost deplasate la intervenție

Complexul comercial Dragonul Roșu din București, vizat de controale masive în ziua de vineri. La fața locului au fost patru autocare cu jandarmi care au intervenit.
28.01.2022 | 15:55
28-01-2022
13:56

Amenzi de 28.000 de lei date de ANPC la Dragonul Roșu

Amenzile date de ANPC ajuns la o valoare totală de 28.000 lei. Au fost patru acțiuni de control în urma cărora s-au dat patru amenzi.

Acestea au vizat „respectarea prevederilor legale din domeniul legislației protecției consumatorilor în complexul comercial Dragonul Roșu”, a anunțat ANPC.

Comunicatul integral poate fi consultat aici.

De asemenea, a fost postat și un mesaj referitor la aceste controale, operațiunea fiind numită „picătura chinezească”.

ANPC solicită ca toți comercianții de la Dragonul Roșu să respecte legea.

„Operațiunea “picătură chinezească” a continuat și astăzi!

Suntem la momentul în care, ceea ce am început în 2019, în primul mandat de președinte, trebuie continuat, până operatorii economici de acolo vor înțelege că suntem în Europa!

În urmă cu câteva luni, împreună cu Vicepreședintele Mihai Culeafa și Directorul General Paul Anghel, dădeam un nou mesaj de fermitate, al ANPC.

Probabil nu vorbim în limba potrivită…Singură traducere ar fi: RESPECTAȚI-NE ȘI RESPECTAȚI LEGEA! (Rog vorbitorii de chineză să îi ajute!)”, a mai precizat ANPC.

Vineri dimineață jandarmii au sosit la Dragonul Roșu, complexul comercial din Capitală, fiind controale de amploare în această zi.

Informațiile arată că la fața locului au sosit patru mașini de intervenție ale jandarmilor, fiind o acțiune în plină desfășurare.

ADVERTISEMENT

Controale de amploare la Dragonul Roșu. Mai multe mașini de jandarmi

Autoritățile desfășoară un control de mare amploare la cel mai mare complex comercial engross din Capitală, iar din acest motiv la fața locului au sosit mai multe forțe de ordine.

În total, la locul intervenției sunt circa 300 de polițiști și jandarmi, care verifică 1.000 de saci în care s-ar afla produse contrafăcute, de la haine, parfumuri, ceasuri și articole de pielărie.

ADVERTISEMENT

Sacii urmează să fie sigilați, iar apoi ei vor fi duși în depozite, unde vor fi verificați mai atent de autorități.

Sunt 100 de standuri care sunt bănuite că ar fi pus în vânzare astfel de produse contrafăcute.

De altfel, Dragonul Roșu a fost mereu controlat de autorități pentru a se vedea dacă se respectă legea, dar acestea au descoperit numeroase abateri.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, la un control efectuat de ANPC la Dragonul Roșu în luna noiembrie, au fost aplicate amenzi de 190.500 lei.

Controale ANPC la Dragonul Roșu. Mai multe spații comerciale, sigilate

După această acțiune a ANPC au fost sigilate 28 de spații comerciale, deoarece acestea aveau produse periculoase sau contrafăcute.

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a acestei acțiuni, au fost aplicate și următoarele măsuri speciale: au fost sigilate 28 de spații comerciale, întrucât pe suprafața acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafăcute, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE IF;

S-a dispus interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici”, a transmis ANPC despre controlul în cauză.

Printre abaterile de la lege care au fost descoperite la Dragonul Roșu de inspectorii ANPC se numără unele nereguli în ceea ce privește informarea consumatorilor sau faptul că certificatul de înregistrare al companiei nu era afișat.

Totodată, foarte multe dintre produse nu aveau informațiile în limba română și nici nu aveau certificate de garanție.

ADVERTISEMENT