News

Controale masive la furnizorii de energie electrică. Au fost făcute sute de reclamații

01.03.2021 | 13:52
Controale masive la furnizorii de energie electrica Au fost facute sute de reclamatii
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) fac investigații și controale la furnizorii de energie electrică. Aceste verificări vin în contextul liberalizării pieței.

Sunt verificate inclusiv eventuale practici comerciale incorecte sau înșelătoare în relația cu clienții. Consumatorii au transmis deja sute de sesizări în care reclamă prețul energiei sau întârzieri privind forma contractului, potrivit unui comunicat ANRE.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este verificat modul în care sunt respectate dispozițiile legale privind emiterea lunară a facturii pentru energia electrică furnizată clienților finali alimentați în regim de serviciu universal, conform Biziday.

Furnizorii de energie electrică sunt verificați de ANRE și ANPC

Potrivit comunicatului transmis, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) va verifica dacă au fost utilizate anumite eventuale practici comerciale incorecte sau înșelătoare în relația cu consumatorii de energie electrică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot ANPC va analiza dacă sunt respectate dispozițiile legale privind transmiterea către consumator a confirmării încheierii contractului, pe un suport durabil, într-un termen rezonabil din momentul încheierii contractului la distanță.

Acest lucru se poate face cel târziu la momentul livrării produselor sau înainte de începerea prestării serviciului solicitat.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) verifică astăzi dacă sunt respectate dispozițiile legale privind emiterea lunară a facturii pentru energia electrică furnizată clienților finali alimentați în regim de serviciu universal.

Tot, ANRE controlează modul în care sunt respectate dispozițiile legale privind facturarea de către furnizor a consumului energiei electrice în perioada cuprinsă între două citiri consecutive a aparatului de măsurare efectuate de operatorul de rețea, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei va analiza dacă furnizorii respectă obligația de a-și informa clienții, pe tot parcursul anului 2021, cu privire la ofertele concurenţiale proprii aplicabile şi la dreptul de a încheia un contract pe piaţa concurenţială cu oricare furnizor licențiat.

ADVERTISEMENT