News

Controale făcute de polițiștii locali în autobuzele din Sectorul 6 al capitalei. Cerșetorii și vânzătorii ambulanți au fost dați jos

Polițiștii din Sectorul 6 al capitalei și controlorii au desfășurat, miercuri, o misiune de amploare în mijloacele de transport în comun. I-au amendat pe cei fără bilet și fără mască și au dat jos oameni ai străzii.
20.01.2022 | 00:01
Controale facute de politistii locali in autobuzele din Sectorul 6 al capitalei Cersetorii si vanzatorii ambulanti au fost dati jos
ADVERTISEMENT

Angajaţi ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală (DGPL), dar și ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au pornit miercuri pe urmele călătorilor din Sectorul 6 al capitalei, care circulă ilegal.

Misiunea s-a desfășurat între orele 7:30-14:00 și a vizat liniile de autobuz 162 și 163, dar și liniile de tramvai 41 și 43. Au fost dați jos cerșetori și vânzători ambulanți.

ADVERTISEMENT

Călătorii fără bilet și mască de protecție, sancționați

De asemenea, au fost sancționați călătorii fără bilet de circulație. Amenzile au fost în valoare de 300 sau 500 de lei, este menționat într-un comunicat de presă al Agerpres.

Au fost unii oameni care nu au mai primit amendă, mai exact 36 de persoane, după ce au achitat pe loc suprataxa de 80 de lei.

ADVERTISEMENT

Nouă bucureşteni s-au ales cu avertismente scrise pentru că nu au avut mască de protecție, care este obligatorie în mijloacele de transport în comun. Au primit una din partea oamenilor legii.

Oamenii străzii au fost preluați de asistenții sociali

În privința cerșetorilor/oamenilor străzii, ei fost preluați de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, unde vor beneficia de ajutor.

ADVERTISEMENT

”Avem foarte multe sesizări de la cetăţeni care spun că nu sunt în regulă condiţiile în care circulă în mijloacele de transport din Bucureşti.

Dincolo de faptul că se circulă fără bilet, dar asta este treaba STB, există foarte mult comerţ ilegal care-i deranjează pe călători şi sunt oameni ai străzii care, pe timp de iarnă, folosesc mijloacele de transport în comun tocmai pentru că le este frig.

ADVERTISEMENT

Imediat ce Poliţia Locală găseşte un om fără adăpost apelează de DGASPC, care vine să-l ajute, pentru că acţionăm integrat. Nu este lăsat fără ajutor, ci este primit în centrele noastre.

Pe de altă parte, nu le putem cere oamenilor să circule cu transportul în comun şi să renunţe la automobilul personal, dacă nu asigurăm condiţiile necesare pentru o călătorie civilizată şi este minim ce putem face. De aceea avem aceste acţiuni comune”, a spus într-o declarație de presă, Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6.

ADVERTISEMENT