News

Controale stricte la metrou. Agenții de pază vor patrula împreună cu polițiștii și jandarmii

14.07.2020 | 23:56
Controale stricte la metrou Agentii de paza vor patrula impreuna cu politistii si jandarmii
ADVERTISEMENT

Metrorex a anunțat că vor fi intensificate controalele legate de respectarea normelor de călătorie cu metroul în condițiile epidemiei de coronavirus. Cei care vor refuza să poarte masca de protecție vor fi scoși cu forța din stațiile de metrou.

Metrorex a decis ca personalul de pază existent să fie direcționat către stațiile cu trafic mare de călători, mai ales în  orele de vârf: 07.00-10.00 și 16.00-19.00. Stațiile vizate sunt Piața Victoriei, Piața Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piața Sudului, Eroii Revoluției și Obor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Poliția Metrou va avea patrule permanente în cele 10 stații, patrule care trebuie să vegheze la respectarea regulilor de acces și a celor de distanțare socială.

10 stații de metrou vizate de controale suplimentare

În situația în care există călători recalcitranți și sunt indicii că pot apărea situații conflictualee, organele de poliție vor interveni și vor informa operativ structurile de ordine publică abilitate, pentru sprijin”, se arată în comunicatul Metrorex.

ADVERTISEMENT

În funcție de evoluția numărului de călători, controale suplimentare vor viza și alte stații: Aurel Vlaicu, Pipera, Crângași, Lujerului, Aviatorilor, Universitate și Păcii.

Menționăm că în această perioadă în care traficul de călători este de circa 250.000 persoane pe zi, sunt în circulație:
• 29 de trenuri +5 rezerve pe Magistralele 1 si 3;
• 17 si 3 rezerve pe Magistrala 2;
• 4+1 rezerva pe Magistrala 4, cu mențiunea că, începând din 15.07.2020, pe aceasta magistrală numărul de trenuri se suplimentează de la 4 la 6 prin punerea în funcțiune a sistemului automat de urmărire a traficului”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Metrorex anunță că nu va fi tolerat refuzul de a purta mască de protecție în stațiile de metrou sau în trenuri.

În cazul persoanelor care, din diverse motive, nu respectă aceste măsuri, echipajele mixte formate din reprezentanții firmei de pază ale Metrorex și cei ai Jandarmeriei le aduc la cunoștință aceste obligații și le solicită să se conformeze sau să părăsească spațiul stației de metrou (…) Metrorex precizează că împreună cu organele abilitate vor avea toleranță zero cu privire la încălcarea regulilor și măsurilor impuse pentru asigurarea sănătății celorlalți călători”, se mai spune în comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: