CONTROALE succesive la Piaţa Sudului din Capitală. CE NEREGULI s-au găsit pînă acum

Primăria Sector 4 precizează că, în timpul controlului efectuat sâmbătă la Piaţa Sudului, administratorul pieţei nu a putut prezenta documentele de funcţionare pe motiv că acestea se află la Piaţa Progresului şi birourile sunt închise la sfarşit de săptămână. În acest caz controlul va fi reluat luni, anunţă autorităţile.

Peste 40 de amenzi în valoare de 80.900 de lei au fost aplicate vânzătorilor Piaţa Sudului din Capitală în urma unui control efectuat sâmbătă dimineaţă de Primăria Sectorului 4, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, care au descoperit mai multe nereguli.

În total, au fost verificaţi 38 de producători agricoli şi 41 agenţi economici, constatându-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor, a acordului de funcţionare şi a datelor de identificare a comerciantului, absenţa etichetării produselor supuse comercializării sau a recipienţilor de colectare a deşeurilor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, deficienţe de informare a consumatorilor şi lipsa etichetelor traduse în limba română. Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucrătorii DSV şi au fost somate 24 contrucţii provizorii din zona pieţei agroalimentare.

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827 kilograme de legume şi fructe, a 850 de bucăţi de porumb şi au fost oprite definitiv de la comercializare şase kilograme de pastramă, 7,5 kilograme de burtă de vită şi nouă kilograme de produse de panificaţie. Valoarea totală a amenzilor a fost de 80.900 lei, informează Profit.ro

Citeste mai mult pe RTV.NET