Sport

Control anti-doping la meciul CFR-Sepsi. Ce jucători au fost la analize după FCSB – U Craiova. EXCLUSIV

03.03.2019 | 20:42
Control antidoping la meciul CFRSepsi Ce jucatori au fost la analize dupa FCSB  U Craiova EXCLUSIV

Pentru a doua etapă consecutivă, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a coordonat un control la unul dintre derby-urile etapei. Astfel, dacă săptămâna trecută a fost comandat un control la meciul FCSB – U Craiova, încheiat cu victoria roș-albaștrilor cu scorul de 3-2, în runda asta cei de la ANAD au făcut o vizită în Gruia pentru partida dintre CFR Cluj și Sepsi.

Control anti-doping la CFR – Sepsi. Cine a fost testat la FCSB – U Craiova

Conform procedurilor, ofițerul ANAD prezent la meci care recoltează probele va anunța câte 4 titulari de la fiecare echipă cu 5 minute înainte de finalul partidei. Astfel, pe listă apar 2 jucători „titulari” care să dea probe, în timp ce alți doi fotbaliști sunt pe lista de rezerve. Dacă unul dintre titulari nu a jucat suficient timp, atunci rezervele intră în locul lor și fac ei testul.

La meciul FCSB – U Craiova, pe lista testărilor antidoping au fost Harlem Gnohere și Lucian Filip, respectiv Florin Tănase și Bogdan Planic pe post de rezerve. Pentru că Gnohere nu a jucat numărul necesar de minute, a mers Tănase în locul lui la ofițerul ANAD. De partea cealaltă, Renato Koljic și Elvir Keljic au fost testați de către ANAD. Dacă nu ar fi jucat suficiente minute, cei doi ar fi fost înlocuiți de Andrei Cristea sau de Tiago Ferreira. Până la meciul FCSB – U Craiova, nu a mai fost un control antidoping din luna aprilie din 2018.

Control anti-doping la CFR Sepsi
Control anti-doping la CFR Sepsi

Câte testele anti-doping au avut loc în ultimii 5 ani în fotbalul românesc:

2014

141 teste

108 solicitate de ANAD

16 de FRF

17 de cluburi

2015

130 teste

110 solicitate de ANAD

nici unul de FRF

20 de cluburi

2016

215 teste

187 solicitate de ANAD

28 de FRF

nici unul de cluburi

2017

231 teste

203 solicitate de ANAD

16 de FRF

12 de cluburi

2018, IANUARIE – APRILIE

17 teste

17 solicitate de ANAD

nici unul de FRF

nici unul de cluburi