Control anti-doping la U Craiova – CFR Cluj! Ce jucători au fost testați de la fiecare echipă. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici   
în Universitatea Craiova
12/04/2021, 00:28
Control anti-doping la U Craiova – CFR Cluj! Ce jucători au fost testați de la fiecare echipă. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Control anti-doping la U Craiova - CFR Cluj! Ce jucători au fost testați de la fiecare echipă. Sursa foto: sportpictures.eu

Universitatea Craiova a solicitat control anti-doping și la meciul cu CFR Cluj, încheiat 0-0, din ultima etapă din sezonul regulat, așa cum s-a întâmplat și la meciul cu FCSB de săptămâna trecută, FANATIK vă prezintă lista jucătorilor testați la pauza meciului. 

Control anti-doping la U Craiova – CFR Cluj! Ce jucători au fost testați de la fiecare echipă

Din partea Universității Craiova au fost testați Nicușor Bancu, Alexandru Cicâldău și Paul Papp, în timp ce de la CFR Cluj au fost testați Alex Chipciu, Luis Aurelio și Billel Omrani.

Devine deja o practică frecventă din partea Universității Craiova aceea de a solicita control anti-doping înainte de meciurile echipei. Prima dată s-a întâmplat în urmă cu o săptămână când oltenii au cerut control la meciul cu FCSB.

Oltenii au cerut control doping și înainte de meciul cu FCSB!

La meciul cu FCSB au fost testați: Andrei Miron, Darius Olaru şi Olimpiu Moruțan din tabăra FCSB-ului, respectiv Dan Nistor, Bogdan Vătăjelu și Marius Constantin de la Universitatea Craiova.

Cristi Balaj a rămas surprins de faptul că Universitatea Craiova a fost de acord să plătească testele anti-doping și pentru sânge și pentru urină, ceea ce duce costurile la aproximativ 6000 de euro pentru jucătorii fiecărei echipe:

“Au luat probe de urină şi de sânge de la câte trei jucători de la fiecare echipă. De data aceasta, da, a fost şi oficialul de teste antidoping pentru sânge.

M-am uitat în statistică şi prefer doar să v-o prezint, nu să o comentez. Concluziile le trag oamenii care află. În 2017, în sportul românesc, deci nu neapărat la fotbal, cluburile au făcut 12 comenzi pentru teste de urină. Iar în anii 2018, 2019 şi 2020 nicio solicitare!

În 2021, Universitatea Craiova a cerut acum, când solicitarea a venit şi pentru sânge.

Am mai spus, dacă se analizează doar pentru urină, costă 1.611 lei. Acum s-au cerut teste pentru urină şi pentru sânge, iar suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător, deci aproape 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători.”, a spus Balaj după meciul cu FCSB.

Rotaru: “Vrem ca la 30% dintre meciurile pe care le vom juca până acum să fie contrale pre și în timpul lor”

Mihai Rotaru a spus în urmă cu o săptămână că vor mai urma și alte controale anti-doping la meciurile Universității Craiova:

„Nu vreau să discut despre control antidoping la FCSB sau la orice altă echipă. Noi am cerut începând de la meciul acesta, pentru mai multe meciuri, nu doar pentru acesta. ANAD-ul are o funcție în această activitate sportivă și trebuie să și-o exercite. Asta nu înseamna că suspectăm sau că acuzăm pe cineva.

Poate fi o pregătire fizică extraordinară. Noi arătăm mult mai bine în repriza a doua, decât în prima repriză, de când am schimbat staff-ul. Eu chiar nu cred că sunt lucruri necurate.

Nu suntem focusați pe nicio echipă. Vrem ca la 30% dintre meciurile pe care le vom juca până acum să fie contrale pre și în timpul lor, solicitate și plătite de noi”, a spus patronul oltenilor.

  • 4.850 de lei costă un test doping complet pentru un jucător
  • 3 este locul ocupat de U Craiova în Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Viitorul Târgu Jiu: 1,33 este cota pentru „total goluri: 0-3”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×