Sport

Control antidoping la FC Botoşani – FCSB. Cristi Balaj, şeful ANAD: „Am primit anumite informaţii“

Cristi Balaj a anunţat că ANAD va efecua test antidoping la partida FC Botoşani - FCSB, după ce au apărut suspiciuni în tabăra moldovenilor.
15.07.2021 | 23:33
Control antidoping la FC Botosani  FCSB Cristi Balaj seful ANAD Am primit anumite informatii
ADVERTISEMENT

FC Botoşani – FCSB a fost meciul care a deschis noul sezon de Liga 1. Partida s-a terminat indecis, cu scorul de 0-0, dar a adus şi primul control antidoping.

Cristi Balaj, actualul director de la Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD), a anunţat că instituţia pe care o conduce a desfăşurat un control la primul joc din campionat.

ADVERTISEMENT

„Se face control antidoping, la comanda ANAD. Există anumite suspiciuni, după un control vamal. Noi verificăm. Nu zicem de ce, nu dăm explicații. Dar nu închidem ochii și nu protejăm pe nimeni! 

După acel incident, am primit anumite informații. Colaborăm cu Ministerul de Interne, WADA are protocoale cu Interpol, Europol. 

ADVERTISEMENT

Nu avem vreo dovadă, dar verificăm pentru a elimina orice suspiciune. Suspiciunile sunt la Botoșani, dar ambele echipe vor fi testate“, a precizat Cristi Balaj într-o emisiune Telekom Sport.

Suspiciuni legate de un jucător al Botoşaniului

Deşi Crisi Balaj a refuzat să dea numele jucătorului de care sunt legatele suspiciunile ANAD, acesta este, cel mai probabil, Maecky Ngombo.

ADVERTISEMENT

Belgianul de 26 de ani a fost transferat în această vară la echipa moldavă, dar nu va rămâne la club. Valeriu Iftime, patronul echipei, a anunţat deja că acesta va părăsi clubul.

Totul a pornit de la un control vamal la plecare în primul cantonament, când, în bagajul de mână al fotbalistului, a fost descoperit un grinder folosit pentru tocarea drogurilor uşoare.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a considerat că acest lucru aduce prejudicii de imagine clubului şi a luat decizia de a se despărţi de belgian.

„Categoric că el fumează niște țigări d-astea din Olanda, dar nimic ilegal. În orice caz, el a venit cu râșnița, cu butoiașul ăsta.

El pleacă de la noi. Chiar mi-a spus, ‘Patroane aș vrea să fac un test antidrog’. Nu cred că legea ar fi împotriva lui.

Dar s-a creat un eveniment care afectează imaginea clubului. I-am zis că ar trebui să plece. Încă nu a plecat, teoretic își strânge bagajul și va pleca. Nu se lasă de fotbal. Am vorbit cu impresarul lui, să mă ajute cu situația asta“, declara patronul de la FC Botoşani în urmă cu câteva zile, la Digisport.

ADVERTISEMENT
Tags: