Sport

Controversă uriaşă înainte de startul CM de handbal! IHF a anunţat că doar jucătoarele vaccinate sau trecute prin boală pot participa

Controversă uriaşă înainte de startul Campionatul Mondial de handbal feminin. Federaţia Internaţională a anunţat că doar jucătoarele vaccinate sau trecute prin boală pot participa la turneul final din Spania.
15.11.2021 | 18:05
Controversa uriasa inainte de startul CM de handbal IHF a anuntat ca doar jucatoarele vaccinate sau trecute prin boala pot participa
Controversă uriaşă înainte de startul CM de handbal! IHF a anunţat că doar jucătoarele vaccinate sau trecute prin boală pot participa
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania va începe pe data de 2 decembrie. România este calificată la turneul final, însă controversele privind condiţiile de participare în pandemie ridică multe semne de întrebare.

Controversă uriaşă înainte de startul CM de handbal! Doar jucătoarele vaccinate sau trecute prin boală participă

Organizatorii competiţiei au publicat protocolul de participare în forma sa finală, iar la competiţie vor participa doar handbalistele care fie au fost vaccinate împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Federaţiile au primit o adresă oficială în urmă cu mai multe săptămâni privind condiţiile de participare, astfel încât toţi membrii delegaţiilor să aibă un interval de timp suficient pentru a se vaccina şi a deveni eligibili.

În cazul în care încă există printre cei din delegaţia României membri nevaccinaţi, ei mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se imuniza, iar singura variantă ar fi Johnson & Johnson, vaccinul livrat într-o singură doză.

ADVERTISEMENT

Decizia a stârnit controverse în lumea handbalului!

Decizia a stârnit controverse în lumea handbalului pentru că există şi jucătoare care au refuzat să se imnizeze şi astfel vor rata competiţia din acest motiv. Jucătoarele care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor putea participa.

Conform protocolului publicat de spanioli: participanţii la turneul final, jurnaliştii prezenţi la faţa locului şi toţi oamenii implicaţi (volutari, şoferi)  trebuie să prezinte un certificat de vaccinare valabil.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de handbal feminin se va desfăşura cu spectatori. Conform regulilor votate de guvernul spaniol, sălile vor putea fi populate cu până la 80% din capacitatea arenei.

Starul lui CSM Bucureşti, Yvette Broch, a refuzat să se vaccineze şi va rata competiţia!

Pivotul celor de la CSM Bucureşti, Yvette Broch este una dintre jucătoarele de top care a refuzat să se vaccineze. Proaspăt revenită în naţionala Ţărilor de Jos după o pauză de trei ani, Broch a anunţat că nu se va vaccina.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo şi nu va participa la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2021. Broch s-a retras temporar de la naţională tocmai din acest motiv.

România debutează la turneul final pe 3 decembrie

România va evolua în grupa C a competiţiei alături de Norvegia, Kazahstan şi Iran. “Tricolorele” vor avea absenţe notabile: Cristina Neagu (retrasă temporar din prima reprezentativă), Denisa Dedu (însărcinată) sau Eliza Buceschi (accidentată).

“Tricolorele” vor debuta la turneul final pe data de 3 decembrie, când este programat meciul împotriva Iranului. Echipa lui Adi Vasile va juca în meciurile din grupă la Castellon.

  • 12 este locul ocupat de România la ultimele două turnee finale
  • 3 este locul ocupat de România la CM 2015, ultimul mare rezultat al naţionalei la Mondiale
ADVERTISEMENT