News

Controversatul politician Ninel Peia vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Este împotriva vaccinurilor și a fost eliminat din PSD în 2016

04.06.2019 | 15:51
Controversatul politician Ninel Peia vrea sa candideze la alegerile prezidentiale Este impotriva vaccinurilor si a fost eliminat din PSD in 2016
Ninel Peia va candida la alegerile prezidențiale din 2019 *foto: realitatea.net

Ninel Peia, fost deputat exclus din PSD, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, din partea Partidului Neamul Românesc. Peia, deputat în perioada 2012-2016, este unul dintre cei mai controversați oameni politici din România, afirmându-se prin declarații conspiraționiste privind vaccinurile sau cerând ca preducarea educației sexuale în școli să fie pedepsită cu închisoarea.

Ninel Peia candidează la președinția România din partea Partidului Neamul Românesc

Candidatura a fost anunțată printr-un comunicat de presă al lui Ninel Peia: „Consiliul Fondatorilor Naționali şi Organizaţiile Teritoriale Consacrate au hotărât consensual să nominalize pe domnul Ninel PEIA, președinte fondator, drept candidat desemnat al Partidului Neamul Românesc în competiţia electorală pentru demnitatea supremă de Preşedinte al României. Astfel, prin decizia luată dăm un răspuns limpede societății românești, în general, membrilor şi simpatizanţilor partidului, în special, referitor la angajarea radicală și fără echivoc a Partidului Neamul Românesc în conținutul profund și reformator al politicii naționale.”

„Adresarea noastră se îndreaptă totodată către toți trăitorii în sfânta lege a românismului dar și către acei patrioți de alte origini care se manifestă sincer ca apărători și promotori a valorilor noastre naţionale în Europa şi în lume, indiferent de natura convingerilor lor politice sau civice”, se arată într-un comunicat de presă al partidului fondat de Ninel Peia, preluat de Mediafax.

Ninel Peia va candida la alegerile prezidențiale din 2019 *foto: realitatea.net
Ninel Peia va candida la alegerile prezidențiale din 2019 *foto: realitatea.net

Ninel Peia are un trecut controversat ca deputat PSD

Decizia noastră este deplin logică şi vine în întâmpinarea așteptărilor îndreptățite ale românilor de a fi reprezentați și conduși de Oameni cu Credință și Dragoste de Țară, împlinind în fapt visurile de libertate, unitate, prosperitate, dreptate şi echitate, reiterate adesea în lunga noastră istorie. Cerem cu deferență și Onoare celor ce trăiesc în Legea Românilor să ne fie aproape, pentru a scrie împreună ”Carta Magna” a refondării și devenirii firești a acestei Țări Minunate şi a acestui Neam Eroic. Toţi pentru Țară! Nici Unul pentru Sine! Suntem români şi punctum! Sus Patria! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Mediafax.

Fost deputat PSD, Ninel Peia a fost exclus din partid la începutul lunii martie a anului 2016. Atunci acesta a scris pe blogul său ca vaccinurile ar fi dus la îmbolnărea cu E.coli a bebelușilor din județul Argeș. În mai 2016, a depust în Parlament un proiect numit „Legea inocenței” prin care cerea ca predarea educației sexuale fără acordul scris al părinților să fie pedepsită cu închisoarea! „În şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”, se arăta în motivația lui Peia pentru această lege.

Până acum, la alegerile prezidențiale de la sfârșitula acestui an, și-au anunțat candidatura doar președintele Klaus Iohannis și primarul din Voluntari, Florin Pandele.