Sport

Controverse înaintea derby-ului Real Madrid – Atletico. Imagini tulburătoare cu manechinul lui Vinicius, atârnat de un pod. Foto

Manechinul lui Vinicius a fost atârnat de un pod înaintea derby-ului Real Madrid - Atletico din sferturile Cupei Spaniei.
26.01.2023 | 14:39
Controverse inaintea derbyului Real Madrid  Atletico Imagini tulburatoare cu manechinul lui Vinicius atarnat de un pod Foto
Controverse înaintea meciului Real Madrid - Atletico din sferturile Cupei Spaniei. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Atletico este cel mai „fierbinte” meci din sferturile de finală ale Copa del Rey. Cele două rivale din oraș se înfruntă pe Santiago Bernabeu, iar fanii echipei lui Diego Simeone l-au luat deja în vizor pe Vinicius Jr., care a fost victima scandărilor rasiste la ultima partidă directă.

Manechinul lui Vinicius Jr., atârnat de un pod înaintea duelului Real Madrid – Atletico

Real Madrid – Atletico este ultimul meci din sferturile Cupei Spaniei. Barcelona și Osasuna și-au asigurat deja prezența în „careul de ași”, în timp ce Valencia și Athletic Bilbao se înfruntă de joi, 26 ianuarie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Derby-ul de pe Santiago Bernabeu, care va avea loc joi, 26 ianuarie, de la ora 22:00, este precedat de mai multe elemente controversate care îl au în prim-plan pe Vinicius Jr., atacantul „galacticilor”.

Un manechin care poartă echipamentul lui Vinicius Jr. a fost legat de gât și atârnat de un pod de fanii lui Atletico înaintea meciului din această seară. Mai mult decât atât, un banner roș-alb pe care scria „Madrid urăște Realul” a fost suspendat pe pod.

ADVERTISEMENT

Vinicius Jr., victima scandărilor rasiste ale fanilor lui Atletico Madrid: „Este o maimuță”

Nu este prima oară când fanii lui Atletico Madrid îl iau în colimator pe Vinicius. Atacantul celor de la Real Madrid a fost ținta scandărilor rasiste la meciul tur din La Liga, din luna septembrie a anului trecut.

„Galacticii” reușeau să se impună cu 2-1 pe terenul echipei lui Diego Simeone. Antrenorul se va despărți în vară de madrileni. Înaintea meciului, fanii echipei gazdă s-au filmat în timp ce fredonau cântece de natură rasistă.

ADVERTISEMENT

Totodată, suporterii lui Atletico au avut alte scandări rasiste în momentul în care atacantul brazilian a atins mingea pentru prima oară în meci. „Dacă îi rănești pe alți oameni, trebuie să plătești. Este greu de spus că rasismul în fotbal va lua sfârșit cu atât de mulți oameni care încă îl practică. 

Dar îmi place să cred că există mai mulți oameni buni decât răi. Toți oamenii rasiști trebuie să plătească într-un fel sau altul”, spunea anul trecut Vinicius Jr., pentru publicația braziliană Globo.

ADVERTISEMENT

Vinicius Jr., nemulțumit de atitudinea autorităților: „Continuă să nu facă nimic”

Nu doar fanii lui Atletico îi aduc scandări rasiste lui Vinicius. În ultimul meci din 2022, Real Madrid a jucat cu Valladolid, câștigând partida cu 2-0. Pe Estadio Jose Zorrilla, fanii lui Valladolid i-au adus, de asemenea, cuvinte nepotrivite atacantului brazilian.

Vinicius Jr. a reacționat pe rețelele de socializare și a tras la răspundere fotbalul spaniol pentru că nu se implică în stoparea fenomenului. „Rasiştii continuă să meargă pe stadioane şi să vădă cel mai bun club din lume, iar LaLiga continuă să nu facă nimic.

Voi ţine capul sus şi voi sărbători victoriile mele şi ale lui Real Madrid. La final, (oricum) e vina mea”, au fost cuvintele lui Vinicius Jr. într-o postare pe Instagram.

Purtătorul de cuvânt al La Liga a mărturisit că atât evenimentele petrecute la meciul cu Valladolid, cât și cele de pe Wanda Metropolitano, vor fi subiectul unei anchete privind insulte rasiste proferate împotriva lui Vinicius.

ADVERTISEMENT