News

Controverse între femei pe bacșișul lăsat pentru o manichiură. „80 de lei este o sumă mult prea mică”

Pe un grup de o rețea de socializare s-a iscat o controversă privind cuantumul bacșișului pentru o manichiură, discuția fiind provocată de o clujeancă.
13.05.2023 | 16:14
Controverse intre femei pe bacsisul lasat pentru o manichiura 80 de lei este o suma mult prea mica
Bacșișul lăsat la manichiuristă, subiect de controverse la Cluj/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dezbaterea s-a iscat după ce o clujeancă a întrebat celelalte femei cât ar trebui să lase bacșiș coafezelor și manichiuristelor, după ce a auzit o angajată la un salon din București care se plângea că un bacșil de 80 de lei este prea puțin, scrie Știri de Cluj.

Voi cât ați lăsa sau lăsați bacșiș pentru un Balayage care costă 1.800-2.000 de lei? Vă întreb pentru că am auzit o doamnă manichiuristă la un salon de renume din zona Piața Romană plângându-se că 80 de lei este o sumă mult prea mică lăsată bacșiș pentru o manichiură”, a întrebat femeia pe un grup din Cluj.

ADVERTISEMENT

Răspunsul la o problemă așa spinoasă nu a fost ușor de decelat. Astfel, o femeie a sugerat că femeile care frecventează astfel de stabilimente nu ar trebui să dea dovadă de meschinărie lăsând un bacșiș prea mic. „Dacă e prea puțin, mai bine să nu îi lase nimic”, a comentat aceasta.

O altă femeie, care a lucrat în acest sector economic, a spus că un bacșiș de 80 de lei este chiar foarte generos.  „Pe vremea când eram la salon îmi lăsase o doamnă bacșiș 5 lei pe o manichiură semi. Nu i-am văzut nici în ziua de azi pentru că șefa era obsedată de bani. Nu îmi pot imagina ce satisfacție ar fi avut dacă cineva ar fi lăsat 80 de lei”, a relatat femeia.

ADVERTISEMENT

Pentru o mai corectă punere în perspectivă a problemei, o altă femeie crede că ar trebui luat ca termen de referință costul lucrării pentru care manichiurista respectivă s-a revoltat că a primit doar 80 de lei. „Dacă nu a fost mulțumită de 80 de lei bacșiș pentru o manichiură, oare cât costa manichiura?”, a întrebat clujeanca.

În SUA, bacșișul este de 20 de dolari

Însă aceasta este doar una din dilemele de ordin etic care pot apărea într-un salon de cosmetică. Recent, o americancă, Emily Mosby, a strâns 2.000 de comentarii la o postare pe TikTok în care a relatat traumele pe care le-a suferit după o trecere pe la un salon de manichiură.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-a dus la un salon însoțită de către fiica ei și a cerut, pe lângă vopsirea unghiilor, și amplasarea unor pietricele colorate peste ojă. Manichiurista a refuzat-o spunându-i că astfel de podoabă nu este recomandată pentru mama unui copil mic, mai ales că pietrele s-ar agăța de orice material cu care vin în contact.

Mi-a spus imediat că nu și că atâtea pietricele, fiind mamă – pentru că o aveam pe fiica mea de cinci ani cu mine – ar fi prea mult. S-ar agăța de orice. Așa că i-am spus: “Bine, atunci doar degetul inelar poate avea diamante pe el”, a relatat Mosby.

ADVERTISEMENT

La finalul operațiunii, clienta a lăsat un bacșiș de 20 de dolari, însă atunci când a ajuns acasă a constatat că gelul de pe unghii a început să se cojescă, iar pietricele au căzut. Și în acest caz reacțiile au fost diverse. Unele au blamat-o că a îngăduit să fie astfel tratată, iar altele au compătimit-o pentru calvarul prin care a trecut.

ADVERTISEMENT