Fotbal international

Controverse la gala FIFA. Căpitanul din Nicaragua: “Nu am votat deloc, iar votul meu a apărut că a fost pentru Lionel Messi”

26.09.2019 | 12:33
Controverse la gala FIFA Capitanul din Nicaragua Nu am votat deloc iar votul meu a aparut ca a fost pentru Lionel Messi

Lionel Messi a fost desemnat luni seară drept câştigătorul anului 2019 al trofeului FIFA The Best, depăşindu-i pe olandezul Virgil van Dijk şi pe eternul rival la succese individuale, portughezul Cristiano Ronaldo. Este pentru prima dată când starul Barcelonei primeşte acest premiu, care are şi un istoric foarte recent, începând cu anul 2016. Însă cotidianul Marca oferă informaţia bombă conform căreia căpitanul Nicaragua declară că el nu şi-a exprimat votul, dar în dreptul său pe documentul FIFA dat publicităţii apare numele său!

Controverse la gala FIFA The Best 2019

Lionel Messi a încheiat primul în ancheta la care au votat, conform regulamentului, selecţionerii, căpitanii echipelor naţionale şi jurnalişti, cu un total de 45 de puncte, primul loc fiind cotat cu 5 puncte, al doilea cu 3 puncte şi poziţia a treia cu un punct. În total argentinianul a acumulat 45 de puncte, Virgil van Dijk l-a secondat cu 38 de puncte, iar Cristiano Ronaldo a încheiat podiumul, cu 36 de puncte.

FIFA The Best 2019. Căpitanul naţionalei Nicaragua, Juan Barrera, dezminte că ar fi votat la premiile FIFA, dar în dreptul său apare numele lui Leo Messi pe lista FIFA

A fost publicată lista completă cu voturile exprimate în cele trei secţiuni. Am aflat şi noi astfel că selecţionerul României, Cosmin Contra, a fost unul dintre cei care au contribuit la succesul celui supranumit El Pulce (Puricele), în timp ce căpitanul tricolorilor, Ciprian Tătăruşanu l-a văzut pe Mohamed Salah laureat, pentru că la momentul contactării lor pentru vot cei chemaţi să îşi exercite dreptul aveau în faţă o listă cu 10 jucători, restrânsă abia pe 2 septembrie la cele trei nume de pe podium.

Este primul jucător din Nicaragua legitimat la un club profesionist în Europa

Juan Ramon Barrera Perez are 30 de ani, joacă în prezent în Guatemala, la Municipal fie ca mijlocaş ofensiv, fie ca atacant. În 2016 a devenit primul jucător din Nicaragua care ajunge la un club profesionist din Europa, semnând cu austriecii de la Altach, dar mariajul a fost de scurtă durată. La echipa naţională este din 2009 şi a marcat 18 goluri în 54 de apariţii. Are la activ trei campanii preliminare de CM.

FIFA The Best 2019. Tweetul lui Juan Barrera, căpitanul naţionalei Nicaragua

El este de trei ani căpitanul statului Nicaragua şi reaacţia sa pe contul personal de Twitter aruncă pur şi simplu un mare semn de întrebare asupra corectitudinii voturilor care apar pe comunicatul FIFA. Mesajul său este fără echivoc: “Nici un vot din partea mea la Premiile FIFA The Best 2019. Orice informaţie asupra votului meu este falsă. Mulţumesc”. Fără cele cinci puncte trecute în dreptul său pentru Messi argentinianul ar fi avut 41 de puncte şi ar fi câştigat la două lungimi, dar ce s.-ar fi întâmplat dacă Barrera ar fi votat pentru locul 1 fie Van Dijk fie Cristiano Ronaldo şi pe Messi nu l-ar fi inclus, aşa cum au făcut şi alţii?

FIFA The Best 2019. Foaia din tabelul complet al voturilor unde apare numele lui Juan Barrera şi aşa zisa sa opţiune

Antrenorul Sudanului l-a votat pe Salah şi apare cu Messi în tabelul FIFA

Un fapt şi mai grav provine de la naţionala Sudanului, lucru demonstrat şi de facsimilul trimis de selecţionerul acestei ţări, Zdravko Lugarisic. Acesta nici măcar nu l-a inclus pe starul Barcelonie în votul său, optând pentru următorul clasament: 1. Mohamed Salah 5 puncte, 2. Sadio Mane 3 puncte, 3. Kylian Mbappe, 1 punct.

FIFA The Best 2019. Iată, comparativ, ce apare pe lista FIFA, subliniat, în dreptul Sudan şi documentul expediat de selecţioner

Selecţionerul s-a arătat extrem de indignat de faptul că votul său i-a fost modificat în mod grosolan şi a prezentat presei africane documente clare în care se demonstrează fără tăgadă că FIFA a măsluit fără ruşine votul său!