News

Contul fals de Facebook al lui Ilie Dumitrescu a dispărut! “Mister” îl vrea după gratii pe hoțul de identitate

27.01.2021 | 00:13
Contul fals de Facebook al lui Ilie Dumitrescu a disparut Mister il vrea dupa gratii pe hotul de identitate
Contul fals de Facebook al lui Ilie Dumitrescu a dispărut! "Mister" îl vrea după gratii pe hoțul de identitate
ADVERTISEMENT

Contul fals de Facebook care îl parodia pe Ilie Dumitrescu a dispărut în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât furtul de identitate pe rețelele de socializare să fie pedepsit cu închisoare între 1 și 5 ani. 

În ultimii ani, un cont cu numele lui Ilie Dumitrescu care îl parodia pe fostul internațional a făcut valuri pe rețelele de socializare. Postările despre stilul de viață luxos al lui Ilie Dumitrescu și glumele referitoare la fotbal a adus rapid un număr uriaș de urmăritori ai contului fals, care pe unii i-a indus în eroare și deseori utilizatorii s-au întrebat dacă într-adevăr este Ilie Dumitrescu sau este o parodie.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a încercat până acum, fără succes, pe toate căile să îl tragă la răspundere pe hoțul de identitate, fără să reușească însă. “Mister” a depus plângere la poliție, a angajat avocați și, din informațiile noastre, l-a angajat și pe specialistul în Facebook care a obținut toate bifele care certifică un cont original pentru echipele din Casa Pariurilor Liga 1 și pe care l-a plătit cu mii de euro pentru a rezolva problema.

Contul fals de Facebook al lui Ilie Dumitrescu a dispărut! Hoțul de identitate, speriat de decizia ICCJ

În zadar. “Hoțul de identitate” care făcea glume pe seama lui Ilie Dumitrescu reușea mereu o cale prin care să rămână online. Facebook i-a închis un prim cont numit “Ilie Dumitrescu”, pe care avea aproape 100.000 de urmăritori, însă omul nostru nu s-a lăsat și a luat-o de la capăt cu un nou cont numit “Sir Ilie Dumitrescu”.

ADVERTISEMENT
Una dintre postările pamflet de pe pagină

Și pe noul cont, hoțul de identitate a adunat rapid urmăritori, continuând practic activitatea de pe contul inițial, suspendat de Facebook. Acest ultim cont a fost activ până pe 26 ianuarie, zi în care Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizia prin care furtul de identitate pe rețelele de socializare este pedepsit cu închisoarea.

Mesajul care apare pe 26 ianuarie pe pagina pamflet, semn că a fost ștearsă

Contul fals cu Ilie Dumitrescu, aproape de 100.000 de aprecieri pe Facebook! “Mister” a încercat ani la rând să îl șteargă

A fost momentul în care hoțul de identitate s-a speriat și și-a închis de bună voie contul. Ceea ce Ilie Dumitrescu n-a reușit în ani de zile, cu plângeri la Poliție, avocați și specialiști plătiți cu mii de euro, s-a rezolvat cu o decizie a ICCJ.

ADVERTISEMENT

Începând de pe 26 ianuarie, contul Sir Ilie Dumitrescu a fost șters, însă adevăratul Ilie Dumitrescu nu vrea să lase lucrurile așa. Aflat în studiourile Digisport, fostul internațional a declarat că va merge până în pânzele albe pentru a-l pedepsi pe hoțul de identitate:

Ilie Dumitrescu merge până în pânzele albe: “Voi face o nouă plângere și aștept acțiunea Poliției”

“Am aflat de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Poate că unii ştiu, alţii nu, dar eu am fost una dintre victimele acestui gen de infracţiune. La vremea respectivă, am făcut şi plângere la Poliţie, iar azi văd s-a grăbit să-şi închidă contul.

ADVERTISEMENT

Voi face o nouă plângere şi aştept acţiunea Poliţie pentru că, iată, de azi acest gen de faptă este penală şi se poate pedepsi cu închisoarea”, a spus Ilie Dumitrescu la Digisport.

Pedeapsă între 1 și 5 ani pentru furtul de identitate pe rețelele de socializare!

Într-un comunicat oficial, Înalta Curte de Casație și Justiție scrie despre o pedeapsă între 1 și 5 ani pentru persoanele care deschid și utilizează un cont pe o rețea de socializare folosind ca nume de utilizator numele altei persoane:

“Înalta Curte admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

„Dacă fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), furnizând ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date reale vizând această persoană (informaţii, fotografii, imagini video etc.) realizează condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de fals informatic, prevăzută de art. 325 din Codul penal, cu referire la cerinţele ca acţiunea de introducere a unor date informatice să fie realizată fără drept şi, respectiv, să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului” și stabilește că:

Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului. Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României.”, se arată în comunicatul ICCJ.

  • 5 ani este pedeapsa maximă primită pentru furt de identitate pe o rețea de socializare
  • 100.000 de urmăritori a avut contul fals al lui Ilie Dumitrescu

 

ADVERTISEMENT