Sport

Convocări surpriză în naţionala Argentinei! Lionel Messi ar putea să fie coleg cu doi jucători crescuţi de Cristi Chivu

Naţionala Argentinei se pregăteşte pentru ultimele meciuri din preliminariile CM 2022, iar Lionel Messi ar putea să aibă câţiva colegi surpriză la selecţionată.
08.03.2022 | 13:20
Convocari surpriza in nationala Argentinei Lionel Messi ar putea sa fie coleg cu doi jucatori crescuti de Cristi Chivu
Doi juniori crescuţi de Cristi Chivu au fost convocaţi la naţionala Argentinei
ADVERTISEMENT

Argentina este calificată la Campionatul Mondial 2022, însă mai are de disputat două meciuri în preliminarii. Ar mai fi şi derby-ul cu Brazilia, după ce partida a fost întreruptă în toamna anului trecut, însă nu a fost luată nicio decizie finală în această privinţă. Pentru meciurile cu Venezuela şi Ecuador, Lionel Scaloni a anunţat o listă preliminară cu 44 de fotbalişti, pe care se regăsesc multe surprize.

Lionel Messi, colegi surpriză în naţionala Argentinei. Doi jucători de la juniorii lui Chivu, în lot

Lionel Scaloni i-a chemat pe fraţii Carboni, Franco şi Valentin, de la Inter. Ambii au jucat pentru selecţionatele de juniori ale Italiei şi sunt consideraţi viitoare staruri ale formaţiei milaneze. Cei doi jucători au lucrat cu Cristi Chivu, la Inter Primavera, în actualul sezon, iar Franco a prins banca de rezerve, în patru ocazii, la echipa mare, în Serie A.

ADVERTISEMENT

Pe lista celor 44 de jucători se regăseşte şi Nico Paz, junior al lui Real Madrid. Mijlocaşul de 17 ani a bifat 3 meciuri în actualul sezon al ligii a treia din Spania, la Real Madrid Castilla, echipa secundă a “galacticilor”. Născut în Spania, jucătorul deţine şi cetăţenia argentiniană, iar sud-americanii nu vor să-l rateze, însă au de partea loc un mare atu. Pablo Paz, tatăl lui Nico, a evoluat de 14 ori pentru naţionala Argentinei, între 1996 şi 1998.

Alejandro Garnacho vine de la Manchester United, însă nici el nu a prins minute încă la echipa mare a “diavolilor”. Mijlocaşul de 17 ani s-a născut în Spania şi a ajuns, în 2020, la academia formaţiei de pe “Old Trafford”. Convocarea vine după ce, în toamna anului trecut, a fost chemat la selecţionata U18 a ibericilor şi a jucat într-un amical câştigat în faţa României U18, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Pe lista lui Scaloni este şi Tiago Geralnik, perla lui Villarreal. Mijlocaşul de 18 ani a ajuns gratis, în Spania, de la River Plate, iar argentinienii au fost foarte dezamăgiţi că l-au pierdut gratis. Fotbalistul a evoluat în selecţionatele de juniori ale Argentinei, însă există riscul să ajungă în naţionala Spaniei.

Franco Carboni, lăudat de Cristi Chivu

Franco Carboni este unul dintre cei mai importanţi jucători de la Inter Primavera, iar Cristi Chivu, antrenorul formaţiei de juniori, a avut cuvinte de laudă la adresa fotbalistului argentinian.

ADVERTISEMENT

“Încă este în faza de învăţare, dar a crescut mult. Poate deveni un mare fundaş de bandă, are toate calităţile. Mai trebuie să-şi îmbunătăţească jocul din punct de vedere tactic, dar suntem aici ca să-l ajutăm”, spunea Cristi Chivu la începutul sezonului.

Nu e prima oară când Scaloni convoacă juniori la naţionala Argentinei

Şi în toamnă, când Argentina lupta pentru calificarea la CM 2022, Lionel Scaloni a avut câteva convocări surprinzătoare. Pentru dubla cu Uruguay şi Brazilia, din noiembrie, selecţionerul i-a adus pe Federico Gomes Gerth (Tigre, 18 ani), Cristian Medina (Boca Juniors, 19 ani), Santiago Simon (River Plate, 19 ani), Matias Soule (Juventus, 18 ani) şi Exequiel Zeballos (Boca Juniors, 19 ani).

ADVERTISEMENT

Cei cinci juniori s-au antrenat cu naţionala Argentinei, însă nu au prins banca de rezerve la cele două meciuri din noiembrie. Acum, când calificarea a fost asigurată, Lionel Scaloni le-ar putea da o şansă puştilor aduşi de la cluburile din Europa.

Pe lângă juniori, Lionel Scaloni şi-a convocat toate vedetele pe lista preliminară, printre care se numără Lionel Messi (PSG), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Lautaro Martinez (Inter), Paulo Dybala (Juventus) sau Nicolas Otamendi (Benfica)

ADVERTISEMENT