ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Video şi foto. Imaginile bucuriei! Gremio Porto Alegre tricampioana Libertadores

Brazilienii de la Gremio Porto Alegre au cucerit pentru a treia oară în istorie Copa Libertadores, dupa ce au câştigat şi returul finalei cu Lanus, disputat în Argentina.
Autor: Sorin Dumitrescu | 30.11.2017 | 11:41

S-a încheiat ediţia 2017 a Copei Libertadores. Brazilienii de la Gremio Porto Alegre cuceresc pentru a treia oară în istorie trofeul sinonim cu Liga Campionilor din Europa, după succesele din 1983 şi 1995. După 22 de ani echipa din Porto Alegre regăseşte drumul spre succes în faţa unui rival absolut neaşteptat, care a stricat în semifinale marea confruntare Gremio – River Plate. La un de la tragedia care a îndoliat fotbalul brazilian şi pe cel mondial, tragedia celor de la Chapecoense, vine, iată acest succes pentru Gremio.

ADVERTISEMENT

De fapt, pentru Lanus acela a fost meciul vieţii, cel din returul semifinalei cu River Plate. Învinşi în primul meci cu 1-0 cei de la Lanus s-au trezit după o jumătate de oră că erau conduşi cu 2-0 şi totul părea încheiat. Ceea ce a urmat a fost de poveste, cu uraganul Lanus măturând apărarea lui River de patru ori şi aşa s-a ajuns la meciul cu trofeul pe masă împotriva lui Gremio.

Gremio a fost clar protagonista în finala din Copa Libertadores 

ADVERTISEMENT

Finala a avut un prim act similar primului meci cu River Plate, adică victorie a adversarului cu 1-0 pe teren propriu. Şi returul din Argentina a respectat scenariul semifinalei, dar numai în prima sa parte. Adică Gremio a avut 2-0 la pauză, dar minunea nu s-a mai repetat şi golgeterul lui Lanus, Sand, doar a redus scorul din penalty, insuficient pentru ca argentinienii să obţină primul succes.

Gremio este poreclită regina cupelor. În 1983 a câştigat şi Cupa Intercontinentală, după un 2-1 cu SV Hamburg. De atunci suporterii au inventat cântecele Pământul albastru şi Nimic nu poate fi mai frumos, care s-au auzit şi miercuri noapte în tribunele stadionului din provincia Buenos Aires în onoarea învingătorilor. Gremio a sacrificat campionatul pentru Copa Libertadores, jucând ultimele opt meciuri numai cu rezervele şi acum a reuşit să câştige trofeul şi să se califice pentru Camnpionatul Mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

La aeroport, dimineaţă, sute de suporteri şi-au aşteptat idolii. Trofeul a călătorit în cabina piloţilor. În avion s-a dat drumul la sărbătoare, jucătorii având liber la orice tip de băutură şi s-a cântat nonstop până la aterizarea în Brazilia. Să vină Real Madrid este scandarea care deja o lansează ca provocare fotbaliştii de la Gremio, sperând să joace finala Campionatului Mondial al cluburilor cu formaţia spaniolă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!